Veselin Vuković i definitvno napušta "orlove"?

Predsednik RSS Velimir Marjanović nagovestio da će doći do raskida saradnje sa selektorom sprskih rukometaša, ukoliko se koncepcije za budućnost Saveza i selektora bitno razlikuju

  • 0

Tek treće mesto na tabeli kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo u Danskoj, iza Rusije i Austrije, a ispred selekcije Bosne i Hercegovine, po svemu sudeći skratiće ugovor selektora rukometaša Srbije Veselina Vukovića, koji je inače potpisan do Olimpijskih igara u Riju.

Tako zaključuje dnevni list "Sport", koji je od predsednika Rukometnog saveza Srbije Velimira Marjanovića dobio nagoveštaj da će doći do raskida saradnje, ukoliko se koncepcije za budućnost Saveza i selektora bitno razlikuju.

- Vuković je izneo plan radikalnog podmlađivanja reprezentacije, koji bi možda dugoročno bio bolji, ali ne želimo da se vraćamo na nulu. Ako se ne plasiramo na EP u Danskoj, biće nam teže da odemo na Svetsko u Katar, samim tim i na Olimpijske igre u Riju - rekao je Marjanović.

Odluka, doduše, još nije doneta.

- On ne bi ostao ako ne podržimo njegov put. Napravili smo dogovor da se u tom slučaju sporazumno raziđemo. Razgovaraćemo opet za koji dan i videti šta dalje. Nikome nije u interesu da ošteti rukomet. Rezovi se moraju napraviti, mora doći do zaokreta, jer nešto očigledno ne štima, a smatramo da nema potrebe ići putem koji ne vodi u Dansku. Nemamo sad mnogo rešenja - dodao je Marjanović.

Navodni kandidati za naslednika na klupi "orlova" su Celja Vladan Matić, kao i dvojica iz Bundeslige Ljubomir Vranješ iz Flensburga i Velimir Petković iz Gepingena.

- Za šest godina, nikome nismo radili iza leđa. Nismo kontaktirali ni sa kim, niti razmišljali o drugom selektoru. Zatekla nas je ovakva situacija, jer smo očekivali četiri boda protiv Austrije. Gurali smo dobro u kvalifikacijama do prošle nedelje. Videćemo da li do juna nastavljamo sa Vukovićem ili ćemo već sad potražiti drugo rešenje. Svesni smo rizika u oba slučaja - zaključio je Velimir Marjanović.

(Telegraf.rs / Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA