MILIJAŠ: Ne razmišljam o tabeli i derbiju

Kapiten Crvene zvezde vrlo je zadovoljan ubedljivom pobedom nad Spartakom (4:1) i nastavkom trke za Partizanom, kao i ostvarenjem sna zvanom titula

  • 0

Nenad Milijaš je još jednom pokazao kako igra pravi kapiten i kako nosi ekipu, kako svojom igrom tako i golovima.

Zvezdin kapiten je posle svog 50. gola, u jubilarnom 4000. prvenstvenom meču Crvene zvezdeprotiv Spartaka u pobedi 4:1, postigao i svoj drugi het-trik u karijeri, na 150. utakmici u crveno-belom dresu, i pomogao svom timu da nastavi da juri Partizan u šampionskoj trci.

Zvezdin kapiten je ovakvom partijom još jednom zapušio usta kritičarima, koji stallno naglašavaju kako nije on "ni za našu ligu". Milijaš je posle meča za zvaničan sajt kluba iz Ljutice Bogdana rekao da je zadovoljan pobedom nad Spartakom.

- Utakmica je bila dosta teška, bez obzira na rezultat. Spartak se pokazao kao dobra ekipa, koja se nije uplašila i došla je da igra. Žao mi je što smo primili gol, ali mi je drago što smo pobedili visokim rezultatom jer su nam bili dužnici - kazao je Milijaš posle meča, podsetivši da Zvezda nije primila gol u prethodne tri utakmice, kao i da je jesenas u Subotici bilo 3:0 za Spartak.

Razlika se od minus 11 istopila do broja četiri. Tako je ostalo i posle ovog kola pošto je Partizan slavio u Ivanjici protiv Javora 1:0.

- Postigao sam 4000. gol, odigrao 150. utakmicu i postigao 50. gol u karijeri za Crvenu zvezdu. Takođe, ovo mi je prvi het-trik ikada i srećan sam što sam ga ostvario u klubu koji najviše volim - rekao je Milijaš za zvaničan sajt Crvene zvede, očigledno zaboravivši na maj 2009. godine, kada je u Jagodini takođe tri puta tresao mrežu "ćurana".

- Ipak, vremena za slavlje nemamo mnogo, okrećemo se sledećem rivalu (BSK u Borči, 20. aprila), protiv koga nam neće biti nimalo lako da osvojimo bodove. Svaka naredna utakmica treba da nam bude najvažnija, o tome pričamo kako mi igrači između sebe tako i sa članovima stručnog štaba.

O samom meču sa Spartakom Milijaš je rekao:

- Možda je rezultat ubedljiviji u odnosu na ono šta se dešavalo na terenu. Spartak je dobar tim i sigurno da nam je pre današnjeg duela svima u glavi bio težak prošlogodišnji poraz u Subotici. Na vreme smo postigli gol u prvih 20 minuta, međutim protivnik je našom nesmotrenošću uspeo brzo da izjednači. Raduje nas to što smo uspeli da se podignemo u kratkom vremenskom roku, i pre odlaska na odmor postignemo drugi gol. 

Zvezda je, dakle, ostala na četiri boda zaostatka za Partizanom, a do kraja sezone ostalo je još sedma kola.

- Kada je bilo minus 11, verovao sam da nije sve gotovo. I u jesenjem delu polusezone, pred utakmicu sa "večitim rivalom" mogli smo da dođemo u situaciju da u slučaju poraza budemo u ogromnom zaostatku. Sada smo uspeli prvenstveno zahvaljujući boljoj igri da stvorimo samopouzdanje i sigurnost koji će nam, nadam se, pomoći da pobedimo u svim utakmicama do kraja prvenstva. Ne opterećujemo se tabelom. Ukoliko na svakom treningu i utakmici budemo davali svoj maksimum, možemo da očekujemo da nam se ukaže prilika da dođemo do trofeja. Ne razmišljam o mogućnosti da večiti derbi odluči o prvaku, jer do tada ima mnogo vremena. -

Navijači se svakako nadaju tituli o čemu najbolje svedoči i podrška 21.700 gledalaca protiv Spartaka.

- To su jednostavno naši navijači. Mi smo navikli na njihovu veliku i bezuslovnu podršku. Verujem da ćemo uspeti da im se odužimo pobedama i dobrim igrama - ističe Milijaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA