RADONJIĆ: Sa Zvezdom se brzo dogovoriš! ČOVIĆ: Zdravlje nam je postalo ugroženo!

Na predstavljanju novog trenera Crvene zvezde, predsednik kluba otvoreno govorio o drugoj zameni od početka sezone: Javnost će imati priliku da nas napada, Vlada je dobro radio, ali je sagoreo. Ovde nema emocija...

  • 1

Dejan Radonjić je na promociji na Malom Kalemegdanu, gde je predstavljen kao novi trener Crvene zvezde istakao da je situacija u Zvezdi kompleksna, ali i da će se od starta truditi da Zvezda ide ka visokim ambicijama.

- Dogovor smo jako brzo postigli, za nekoliko sati.

- Poklopila su se moja interesovanja, ambicije kluba, a tu je i armija navijača. Svaki dan će za mene biti značajan kako bismo dostigli visoke ambicije - bile su prve reči Dejana Radonjića kao novog trenera Crvene zvezde.

- Došao sam zbog rezultata! Ekipu ne mogu još da komentarišem, već sutra nas očekuje meč u Valjevu protiv Metalca. Za sada je važno da se napravi rezultat, a o mojoj filozofiji ćemo kasnije - naglasio je novi trener, dodajući da je u klub poput Crvene zvezde došao upravo zbog toga što postoji izazov jer se rezultat traži odmah.

Radonjić je rekao da će biti promena u stručnom štabu, i da je za sada sigurno da će mu jedan od pomoćnika biti Veibor Radović.

Konferenciji je  prisustvovao i Nebojša Čović koga su navijači Zvezde prilično kritikovali od trenutka kada se pojavila informacija da je tokom sezone doveo i trećeg trenera.

- Ovo nisu laki trenuci, ali moj zadatak i uprave nije populizam, nego da donosimo teške odluke. Nije ova odluka doneta zbog poraza od Mega Vizure, već smo posle Kupa videli da ekipa deluje sve lošije na terenu.

- Nemam primedbu na rad Vlade (Vukoičića), uradio je veliki posao. Preuzeo je ekipu kada je bio skor 1-4, s njim je osvojen prvi trofej u sezoni, obezbeđeno je drugo mesto u ABA ligi. Ali njegov i naš posao je takav i to je sve normalno. On je Zvezdino dete i sa njim smo se rastali na civilizovan način. U domaćem prvenstvu su se pojavile turbulencije koje su ugrozile naše ciljeve i zdravstveno stanje - rekao je Nebojša Čović i pažljivije se osvrnuo na kritike javnosti.

- Imaćete priliku da nas napadate i kritikujete, kao i cela javnost po blogovima i komentarima, ali to sve znamo i ne trebaju nam lekcije. Svesno smo se odlučili na ovakav potez. Podsetiću da je Radonjić bio prvi pik na početku sezone, ali se tada nije sve poklopilo sa Budućnošću - rekao je Čović dodajući da klub koji sada finansijski stabilno posluje nije postojao u julu 2011. godine.

Na pitanje novinara na čije ugroženo zdravstveno stanje misli, odgovorio je na zanimljiv način.

- Na zdravlje navijača, zaposlenih u upravi, kao i onog ko je obavljao posao trenera.

Još malo o Vukoičiću...

- On je posao radio maksimalno, angažovano, međutim, svi sagorevamo u nekom trenutku. Žao m je, ali u ovom poslu nema emocija. Mi u upravi najbolje znamo kakva je bila situacija. Odluke koje donosim su na profesionalnoj, a ne na ličnoj, prijateljskoj ili porodičnoj osnovi - rekao je Čović i podsetio na potez udaljavanja svog sina iz prvog tima onog trenutka kada je bilo jasno da sa njim Zvezda ne ide u dobrom pravcu.

Čović je opovrgao glasine da Demarkus Nelson nije igrao zbog toga što je bio povređen, a ne zbog "čaršijskih priča" da Amerikanac nije isplaćen.

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA