Marina Maljković saopštila spisak igrača za reprezentaciju

Selektorka Srbije na spisak uvrstila 25 igračica koje će konkurisati za dres sa državnim grbom na Evropskom šampionatu od 15. do 30. juna

  • 0

Selektorka ženske seniorske reprezentacije SrbijeMarina Maljković objavila je širi spisak kandidatkinja na koje računa za Eurobasket 2013, koji se od 15. do 30 juna održava u Francuskoj.

Na spisku su Milica Dabović, Tamara Radočaj, Dajana Butulija, Nevena Jovanović, Saša Čađo i Kristina Baltić (Partizan), Jelena Jovanović i Snežana Čolić (Radivoj Korać), Jovana Jakšić i Milena Marjanović (Vršac), Aleksandra Crvendakić i Katarina Vučković (Crvena zvezda), Jovana Popović i Nataša Bučevac (Vojvodina), Jelena Milovanović i Sara Krnjić (Šopron-Mađarska), Adrijana Knežević (Tuluz-Francuska), Ana Dabović (Ankara-Turska), Bojana Vulić (Džanik- Turska), Ines Ajanović (Cesis-Letonija), Ivanka Matić (Targoviste-Rumunija), Dragana Stanković (Sloboda-BiH), Jovana Rad (Tarbe-Francuska), Maja Škorić (Miškolc-Mađarska) i Tijana Ajduković (Parma-Italija).

Pripreme počinju 28. aprila na Zlatiboru, a nastaviće se u Beogradu 6. maja, uz devetodnevni boravak u Kranjskoj Gori. U tom periodu srpske reprezentativke odigraće kontrolne utakmice 1. i 2. maja protiv kadeta Srbije na Zlatiboru, 21. maja protiv Belgije u Sloveniji, 25. i 26. maja protiv Švedske u Beogradu, da bi potom učestvovale na Trofeju Beograd (Crna Gora, Italija, Kanada) od 31. maja do 2. juna i turniru u Belorusiji od 4. do 8. juna (Belorusija, Italija, Ukrajina).

Reprezentacija Srbije u Francuskoj će igrati u grupi C zajedno sa domaćinom, Velikom Britanijom i Letonijom.

PLAN I PROGRAM PRIPREMA:

Zlatibor (28. april – 4. maj)

Beograd (6. maj- 11. maj)

Kranjska Gora (13. – 22. maj)

Beograd (24. maj – 4. jun)

PRIPREMNE UTAKMICE I TURNIRI:

1. i 2. maj: Srbija – muška kadetska reprezentacija Srbije (Zlatibor)

21. maj: Srbija – Belgija (Kranjska Gora)

25. i 26. maj: Srbija – Švedska (Beograd)

31. maj – 2. jun: Turnir „Trofej Beograd“: (Srbija, Crna Gora, Italija, Kanada)

4. jun – 8. jun: Turnir u Belorusiji: (Belorusija, Srbija, Italija, Ukrajina)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA