RAKOČEVIĆ: Ne volim da gubim ni u šahu!

Kapiten košarkaša Crvene zvezde teško je podneo dva nepredviđena poraza u Superligi Srbije, ali veruje u prolaz u finale završnog turnira ABA lige u Laktašima

  • 2

Pad forme Crvene zvezde "kad mu vreme nije" posebno je iznervirao kapitena "crveno-belih" Igora Rakočevića, koji smatra da njegovi saigrači moraju što pre da zaborave na neplanirane poraze u domaćem prvenstvu i okrenu se završnom turniru Jadranske lige u Laktašima.

- Prethodnih dana desile su se neke nepredviđene stvari. Izgubili smo utakmice u kojima smo bili favoriti, promenili smo trenera, ali mi moramo da gledamo napred. Dogodile su se određene promene i sada svi treba da se prilagodimo na sve to. Najvažnije je da treniramo veoma kvalitetno, sa velikom motivacijom i koncentracijom. Svesni smo šta nas čeka u Laktašima i svi smo maksimalno posvećeni tome - rekao je Rakočević za klupski sajt.

On je dodao su mu porazi protiv Metalca i Mega Vizure izuzetno teško pali.

- Niko ne želi trijumf više od nas igrača, direktnih učesnika na terenu. Zato i poraze najteže preživljavamo. Ja ne volim da gubim ni u šahu, a kamoli na košarkaškom terenu, gde sam proveo ceo život. Mislim da smo iz ta dva neočekivana poraza izvukli pouke i da sada treba potpuno da se fokusrimao samo na ono što je ispred nas - poručio je Rakočević.

Kapiten Crvene zvezde istakao je da je u ovom trenuku nezahvalno prognozirati ishod polufinalnog meča protiv Radničkog iz Kragujevca.

- Sistem takmičenja je takav, igra se po jedna utakmica i može svašta da se desi. Iskreno verujem da imamo kvalitet i snagu da pobedimo Radnički i plasiramo se u Evroligu. I oni su kao i mi u dosta slabijoj formi u poslednje vreme. Malo ko je to mogao da predvidi, međutim, ta polufinalna utakmica može mnogo toga da promeni, jer ko pobedi dobiće značajan zamajac što u velikoj meri može da promeni dalji tok sezone - konstatovao je trostruki osvajač prestižne nagrade Alfonso Ford za najboljeg strelca Evrolige.

Rakočević je trenutno na drugom mestu najboljih košgetera Superlige, gde je u dosadašnjih šest kola prosečno postizao 16,6 poena.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA