Ana Ivanović bolja od Kerber, Srbija vodi 2:1!

Najbolja srpska teniserka savladala Nemicu 7:5, 7:5 i donela prednost Srbiji u borbi sa opstanak u Svetskoj grupi Fed kupa

  • 0

Ana Ivanović, drugog dana takmičenja za popunu Svetske grupe Fed kupa u Štutgartu, savladala je Nemicu Angeliku Kerber 7:5, 7:5 posle dva sata i dva minuta velike borbe i donela novo vođstvo Srbiji, ovog puta 2:1. Ani je ovo prva pobeda nad teniserkom iz Top 10 WTA liste posle dosta vremena, pa će verovatno biti veliko ohrabrenje za nastavak sezone.

Ani je ovo bio tek drugi meč protiv Kerber, prvi put igrale su pre sedam godina, kada su obe bile tinejdžerke i tada je trijumfovala Ivanovićeva.

Nakon ANe, na programu je meč između Mone Bartel i Bojane Jovanovski, pa zatim i dubl, u kojem će se sastati Sabine Lisicki / Ana Lena Gronefeld i Vesna Dolonc / Aleksandra Krunić.

Zanimljivo je da se na ovom meču u publici nalazi i dečko Ane Ivanović, Mark Stilitano koji je došao da je podrži dok nastupa za Srbiju.

TOK MEČA

Meč je počeo loše za nas jer je Nemica odmah na startu brejknula Anu a zatim uzela svoj servis i povela sa 2:0...Bila je Kreber blizu novog brejka ali se Ana izvukla, spasila pet brejk lopti i smanjila na 2:1...

Loša igra naše teniserke se nastavila i u četvrtom i petom gemu pa je Nemica stigla ponovo do brejk lopte, desete po redu ali se naša Ana ponovo izvukla.... i smanjila na 3:2.

Ali tada je Ana pokazala zašto je nekada bila najbolja na svetu. Uzela je brejk Nemici a zatim na svoj servis povela sa 4:3. Velika borba vodila se na terenu Porše arene ali naša teniserka se nije dala. Uspela je da povede i sa 5:4 ali nije uzela brejk za osvajanje prvog seta.

Ipak, onda kada je trebalo najviše Ivanovićeva je pokazala mentalnu snagu i brejkom u 12. gemu osvojila prvi set sa 7:5.

U drugom setu mnogo bolja igra Ane, koja je konstantno diktirala tempo i bila veoma agresivna u igri. Zato je i sve vreme vodila u drugom setu (4:3) a onda je u osmom gemu došla do prve brejk lopte. Kerber je olakšala našoj teniserki jer je napravila duplu grešku za 5:3. Ana ima servis za pobedu, ali uporna Nemica nije se predala i u najvažnijem trenutku stiže do brejka.

Usledilo je izjednačenje, a onda Srpkinja, uprkos greškama, koristi servis da ponovo stigne do prednosti. Pred Nemicom je bio zadatak da na svoj servis stigne do taj-brejka, činilo se da će uspeti posle spašene dve meč lopte, ali Ana je uspela da u završnim poenima nametne svoj ritam i iskoristi narednu meč loptu, ukupno četvrtu u meču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA