SRBI DOMINIRALI U POLUMARATONU: Živanović i Subotićeva šampioni!

U muškoj konkurenciji sva tri prva mesta pripala domaćim atletičarima, kod dama Poljakinja Celinska iza Ane Subotić, a ispred Ksenije Bodlović

  • 0

Srpski atletičari dominirali su u polumaratonu u obe konkurencije. Kod muškaraca je slavio Darko Živanović, koji je stazu od 21,1 kilometra pretrčao za sat, osam minuta i 35 sekundi, dok je kod dama prva stigla Ana Subotić za sat, 19 minuta i 34 sekunde.

Živanović je pobedio ispred takođe domaćih atletičara Mirka Petrovića (1:12,07) i Srđana Samardžića (1:12,40).

- Imao sam probleme sa poveredom prednje lože. Izdvojio sam se brzo od ostatka konkurencije i snagom volje došao do pobede - rekao je Živanović.

Ana Subotić stigla je na cilj ispred Poljakinje Ane Celinske, dok je treće mesto pripalo Srpkinji Kseniji Bodlović.

- Drago mi je što sam odbranila titulu od prošle godine. Vreme je bilo sparno, a i mučila me je zadnja loža, međutim silno sam želela pobedu. Posebno me je namučila Poljakinja Celinska, nisam očekivala takav otpor - izjavila je radosna pobednica posle trke.

Pre početka maratona, koji je počeo u 10 sati, iz mase se začulo "Ne damo Kosovo" i "Izdaja, izdaja", a Trku zadovljstva završila je i grupa od 50-ak mladića, koja je nosila transparent i skandirala "Kosovo je srce Srbije".

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA