Košarkaški savez Kosova podržava Bodirogu kao predsednika FIBA Evropa!

- Mi s njegovom nominacijom nemamo nikakav problem, a da imamo prava glasa, glasali bismo za njega - kaže Nazmi Pačarada, generalni sekretar KSK

  • 5

KOSOVO ZA BODIROGU! Košarkaški savez Kosova nema ništa protiv kandidature Dejana Bodiroge za predsednika FIBA Evrope, štaviše, podržaće ga! Ovo u ekskluzivnoj izjavi za Telegraf.rs tvrdi Nazmi Pačarada, generalni sekretar KSK, uz napomenu da će do toga doći kad se za to budu stekli uslovi.

U pokušaju da saznamo informaciju više posle vesti da je Košarkaškom klubu Priština dozvoljeno da učestvuje u zvaničnim takmičenjima i izvan Kosova, dobili smo pravu "bombu". Nije bilo potrebe da Pačaradi objašnjavamo da Srbija ima svog kandidata za prvog čoveka evropske kuće košarke.

- Da, znam za Bodirogu - kaže na početku razgovora generalni sekretar KSK na tečnom srpskom, pa nastavlja:

- Mi s njegovom nominacijom nemamo nikakav problem, a da imamo prava glasa, glasali bismo za njega. Slušajte, veoma dobro znamo kakav je Dejan bio igrač i kakav je čovek.

Na konstataciju da kosovski savez još nije član evropskog ogranka FIBA, iako je od njega dobio dozvolu za nastup, i da bi ovo mogao da bude početak njihove integracije u ovo telo, Pačarada dodaje:

- Mislim da je to baš tako i da nazad više nema.

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Dejan Bodiroga, kako saznajemo, ponovo je aktivan u nameri da se kandiduje za predsednika FIBA Evrope. Trenutno se nalazi u Minhenu, a posle putuje u Istanbul, gde bi s ostalim predsednicima federacija trebalo da napravi plan za smenu Olafura Rafnsona, trenutno prvog čoveka FIBA Evropa.

PRIŠTINA IGRA SLEDEĆE SEZONE BALKANSKU LIGU, DOLAZIMO U BEOGRAD

FIBA Evropa, regionalni ogranak svetske kuće košarke, odlučila je da dozvoli košarkašima Prištine da nastupaju u u zvaničnim utakmicama izvan granica Kosova.

Reč je o "privatnom" takmičenju - Balkanskoj ligi (BIBL), ali problem je što u njoj nastupaju i srpski timovi. Ove sezone, koja se završila prošlog vikenda, boje Srbije branili su košarkaši OKK Beograda.

- Na sastanku održanom u bugarskom Samakovu, za vreme finalnog turnira BIBL lige, konačno smo dobili zeleno svetlo za nastup timova, to jest tima iz Prištine - kaže Nazmi Pačarada, uz napomenu da će "Sigal Priština" od sledeće sezone igrati u ovom takmičenju.

Na pitanje da li odluka iz Samakova može da se poništi, jer Kosovo nije dobilo saglasnost srpskih košrakaških vlasti, Pačarada odgovara odrično:

- Situacija je jasna. Ekipa iz Prištine igra, a Srbija u Bugarskoj nije imala izaslanika, a nije ništa ni pismeno poslala.

To, praktično, znači da će "Sigal" igrati u Beogradu sledeće sezone, što potvrđuje i Pačarada:

- Da. I ne samo u Beogradu. Mi samo želimo da igramo, da se bavimo sportom. Zbog toga ćemo igrati gde i kada treba.

Međutim, potpredsednik KSS Dejan Tomašević u izjavi za Telegraf kaže da je Košarkaški savez Srbije BIBL ligi već poslao pismo u kome se kaže da se ne slaže s tom odlukom.

- Posle sastanka IO na adresu lige poslali smo pismo u kojem ih obaveštavamo o našem stavu. On je jasan, mi se ne slažemo s odlukom - decidiran je Tomašević.

Ipak, na našu primedbu da je u pitanju "privatna" liga i da je odluka apsolutno njihova, Tomašević potvrđuje: "Da, oni odlučuju".

Konačno, na ključno pitanje hoće li Srbija sledeće sezone imati tim u BIBL ligi, Tomašević daje neodlučan odgovor:

- Ne znamo još, odlučićemo na nekom od sledećih sastanaka.

(D. Ješić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CRNA GORA

    23. april 2013 | 13:56

    jos malo psotacete braca isti ste ..nema razlike izmedju vas ...

  • D.M.

    23. april 2013 | 13:55

    Aha:-) i mislite da bi glasali:-)? Glasali bi oni sada svasta u interesu srbije, ljigavci su to nevidjeni, al moram priznati, imaju dobru ljigavu taktiku. Nadam se da sad nemoraju da se zalazu i radjaju toliku decu( 10 komada po glavi) zbog narastaja shipt nataliteta :-)

  • pera kojot

    23. april 2013 | 15:35

    To Spipci iz taktickih eazloga kazi. Ljigavi su oni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA