KO JE ROBERT LEVANDOVSKI: Njegov šut znači gol!

Golovima protiv ''kraljevskog kluba'' Poljak je dokazao da je jedan od najboljih svetskih napadača

  • 2

Robert Levandovski je junak Dortmunda! Još dugo, dugo će u ušima Španaca odjekivati Levandovski... Na žalost po njih, ovaj zvuk sigurno po dobrom neće pamtiti. Poljak je odigrao spektakularan meč u pobedi nad Realom (4:1). Postigao je sva četiri gola i takoreći sam pobedio ''kraljevski klub''. Zvuči neverovatno, ali svaki šut koji je uputio ka golu Reala završio je iz leđa Dijega Lopeza, čime je još jednom potvrdio visoku klasu.

Čelnici Borusije nisu ni slutili kakvo blago ''donose'' u Dortmund kada su odlučili da u junu 2010. godine dovedu tada anonimnog Roberta Levandovskog iz Leha za samo 4,5 miliona evra.

Već u prvoj sezoni u Bundesligi Poljak je ostavio sasvim solidan utisak, postigao je devet golova u svim takmičenjima, što je i više nego dovoljno da se pripomogne osvajanju titule. Međutim, ono što je Levandovski uradio u narednoj sezoni može se opisati jednom rečju - spektakularno.

Sjajno je ''devetka milionera'' iskoristila povredu tada prvog špica Lukasa Bariosa, i jednostavno zablistala . Levandovski je na 47 utakmica u svim takmičenjima postigao ukupno 30 golova i bio je jedan od najzaslužnijih za drugu uzastopnu titulu Borusije. Ono što još više daje ''težinu'' njegovim golovima jeste to što nijedan od 22 pogotka u ligi nije postigao s bele tačke.

Ipak, šta tek onda reći za ovu sezonu, kojoj još i nije kraj. Fenomenalni Poljak je na 27 prvenstvenih utakmica postigao čak 23 gola. Na 11 mečeva u Ligi šampiona postigao je čak 10 golova. Sa ova četiri koja je postigao u Realu Levandovski je ušao u istoriju kao prvi igrač koji je postigao het-trik i četiri gola u jednoj utakmici polufinala Lige šampiona.

Da li će ostati u Dortmundu i naredne sezone, to niko ne zna, jer se tokom čitave sezone pominje kao potencijalno pojačanje mnogih klubova. Poslednji u nizu je minhenski Bajern, koji će, kako stvari sada stoje, biti poslednja prepreka Poljaku da se okiti ''ušatim'' trofejom, što bi mu svakako bila kruna karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA