Aršavin za Putina, Kiriljenko za Prohorova

Fudbalski reprezentativci Andrej Aršavin i Jurij Žirkov, kao i najbolji klizač sveta Jevgenij Pljuščenko nalaze se na listi opunomoćenika Vladimira Putina, dok je najbolji ruski košarkaš Andrej Kiriljenko pružio podršku Putinovom protivkandidatu Mihajlu Prohorovu

  • 0

Nekoliko vrhunskih ruskih sportista uzelo je učešće u predizbornim kampanjama i aktivnostima pred predstojeće predsedničke izbore u najvećoj zemlji sveta. Fudbalski reprezentativci Andrej Aršavin i Jurij Žirkov, kao i najbolji klizač sveta Jevgenij Pljuščenko nalaze se na listi opunomoćenika Vladimira Putina, dok je najbolji ruski košarkaš Andrej Kiriljenko pružio podršku Putinovom protivkandidatu Mihajlu Prohorovu.

Prema ruskom izbornom zakonu, svaki kandidat za predsednika ima pravo da sastavi listu opunomoćenika koji će u predizbornoj kampanji zastupati njihove interese i stavove u javnim debatama i na skupovima podrške.

Aktuelni premijer Vladimir Putin apsolutni je favorit za pobedu na predstojećim izborima u Rusiji, a da li će iskoristiti svoje glasačko pravo na izborima u FK Crvena zvezda, saznaćemo krajem maja.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA