Rakočević: Vratićemo se u halu da treniramo

- Sezona je prilično dobra, ne treba da budemo previše depresivni jer mnogo boli. Moramo da gledamo dalje - kaže kapiten Zvezde

  • 2

Kapiten Crvene zvezde Igor Rakočević smogao je snage da posle poraza od Partizana u finalu ABA lige  izađe pred novinare i da izjavu. Rakočević je istakao da je sezona bila jako dobra, a da Zvezda ima šanse da uzme još jedan trofej.

Nije nam bilo drago, naravno. Planirali smo i želeli da osvojimo trofej, jer Crvena zvezda u istoriji nije osvojila Jadransku ligu. Borili smo se, dali sve od sebe, ali u ovom trenutku nismo u stanju da pružimo bolje, ali radimo na tome - rekao je Rakočević i dodao:

- Verujem da ćemo vratiti staru formu i još bolju igru. Čestitam Partizanu na osvojenom trofeju. Vraćamo se u halu da treniramo dalje. Sezona je poprilično dobra, ne treba da budemo previše depresivni jer mnogo boli. Moramo da gledamo dalje - kaže kapiten Zvezde.

Na pitanje šta je presudilo na ovom meču, Rakočević je rekao:

- Moramo da pogledamo video, malo je rano pričati ovako, ali dosta smo pali u igri, prvo poluvreme je bilo odlično, besprekorna odbrana. U drugom slabija tranzicija u odbrani. Analiziraćemo, pa ćemo videti greške. Sigurno je bilo malo više nervoze, što je potrebno, ali poradićemo na tome. 

- Naravno, naš cilj je bio ulazak u EL, svi smo srećni i uzbuđeni zbog toga. To je veliki uspeh za klub, ali poraz dosta boli, jer smo bili dosta bolji u prvom poluvremenu i stvarno smo mogli da pobedimo - poručio je kapiten Zvezde.

Vuk Radivojević je istakao da je utakmica bila teška i da ekipa nije imala snage da izdrži svih 40 minuta.

Teška utakmica, čestitam Partizanu, nismo uspeli da se održimo celu utakmicu. Meč je ponovo obeležila tenzija i neke slike koje su ružne. NIsmo bili mirne glave u drugom poluvremenu, bili smo suviše nervozni. Partizan je to znao da iskoristi i pogodi neke teške šuteve. Jednostavno, u tim trenucima oni su bili mirniji i skoncentrisaniji - poručio je Radivojević.

Opet najefikasniji u Zvezdinom timu bio je Raško Katić, koji je priznao da mu je veoma žao zbog poraza.

- Imali smo trofej nadohvat ruke, cele sezone smo radili za ovo, desilo se šta se desilo. Iz vođstva i dobre igre u prvom poluvremenu došlo je do pada. Partizan je to iskoristio i poveo, a mi nismo više uspeli da se vratimo posle toga. Ovo je timski neuspeh, jer se mececvi igraju za trofeje, bez obzira što smo obezbedili Evroligu u polufinalu-  jasan je Katić.

Od specijalnog izveštača Telegrafa iz Laktaša Dragutin Stojmenović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lipa

    28. april 2013 | 10:24

    nas nakbolji igrac u sezoni ali vidi se da je kao covek 0... a i vidi se zasto nikad nije bio bomba igrac u vaznim tekmama ne mpze da se prepozna... savovic nelson su dobri

  • Vlada

    28. april 2013 | 10:08

    nemaš pojma,vidi se sada zašto nema osvojenu Evroligu,kada je najbitnije nema ga nigde krije se od lopte,ne sme da preuzme odgovornost ... možeš u Mr bitnoj ytakmici protiv Solnoka dati 30 koševa,ali kada se odlučuje me može no bacanje da pogodi sramota ... idi sad Twituj ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA