U ZVEZDI NE MISLE NA TITULU: Da mi prvo pobedimo Jagodinu!

Trener Sa Pintu, Kadu i Kasalica poručili da ima još dosta posla do titule, iako imaju minus od svega dva boda za Partizanom

  • 0

- Pobediti na sledećoj utakmici. Ne razmišljam ni o čemu više.

Trener fudbalera Crvene zvezde, Rikardo Sa Pintu jasno je poručio navijačima da ne želi previše da se bavi prognozama i da li njegova ekipa može da osvoji titulu, s obzirom na to da samo dva boda zaostaju za Partizanom.

Portugalac je ocenio da će utakmica u četvrtak u Jagodini biti najteža od kada je on seo na klupu kluba sa "Marakane".

- Na ovom nivou nema lakih utakmica, ali ova je sigurno najteža do sada. Jagodina je odlično organizovan tim, igraju više sistema, imaju sjajne individualce, a iza njih je odlična sezona jer igraju u finalu Kupa - govorio je Sa Pintu i pohvalio Mijajlovića i Gogića iz tabora narednog rivala.

- Obratićemo pažnju na svaki detalj u njihovoj igri. Nemaju mnogo mana, ali je na nama da iskoristimo one loše stvari koje pokažu u 90 minuta, jer savršeni tim ne postoji nigde na svetu - rekao je raspoloženi Sa Pintu novinarima na  "Marakani", koji vrlo dobro zna za poraz iz prvog dela sezone (1:2).

- Iznenadili su nas u prvom delu sezone. Moramo da igramo timski i 100 odsto koncentrisano, 95 neće biti dovoljno - dodao je Zvezdin "šef" i potom se osvrnuo na razloge neubedljive igre, pogotovo na meču sa Donjim Sremom.

- Svi znamo da ne igramo savršeno, onako kako želimo i možemo da igramo. Ali ekipa je fokusirana na pobedu, što sam i tražio. Ovo je mlad tim s prosekom od 22 godine, samo su Milijaš i Bajković osetili osvajanje turnira. Ostali se za to bore prvi put u životu i naglašene su emocije i pritisak svuda oko njih - objasnio je Sa Pintu.

- Vidi se razlika od prvog dana kada sam ja došao. Sada od njih tražim da dvema rukama uhvate ovu priliku koja im se ukazala. Moraju da uživaju i da ne osećaju pritisak. Da se više odmaraju umesto da uveče izlaze sa društvom, da zdravije jedu... prosto moraju da daju najviše od sebe, jer ovakvih prilika možda više neće biti.

U trenutku obraćanja novinarima, još nije bilo zvanično da je Vladimir Vermezović smenjen sa mesta trenera Partizana.

- Ne želim da pričam o onome što se dešava u drugom klubu, pogotovo ako nije zvanično. Ja se brinem o igračima Crvene zvezde. I ovako imam dosta posla - rekao je Sa Pintu.

KASALICA: JAGODINA JE NAJTEŽE GOSTOVANJE DO KRAJA PRVENSTVA

Filip Kasalica je iznenadio novinare izjavom da će naredni meč biti teži od onog najvećeg u Srbiji, "večitog derbija", koji se igra 18. maja na stadionu u Humskoj.

- Možda je ovo i najteže gostovanje. Derbi je ipak nešto posebno, tu prednost domaćeg terena ne znači mnogo, pogotovo što ćemo imati više naših navijača na toj utakmici nego u Jagodini - rekao je crnogorski reprezentativac, dodajući da do osvajanja titule ima još dosta posla.

- Znamo da je titula još daleko. Bitna nam je sada samo Jagodina, a posle ćemo i o OFK Beogradu, Vojvodini...

KADU: RAZUMEM ZVIŽDUKE, MORA BOLJE!

Navijači Crvene zvezde su posle teško izvojevane pobede nad Donjim Sremom jasno stavili do znanja zvižducima da nisu zadovoljni prikazanom igrom. Toga je svestan i Mendeš Kadu.

- To je normalno, kod kuće moraš da pobediš sa dva ili tri gola. Kiksnu i Barselona i Real Madrid, nismo mi ipak najbolji na svetu. Do kraja prvenstva nas očekuje još pet finala - rekao je Brazilac.

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA