RAŠOVIĆ: Šansa ne bira vreme, ali voli spremne!

Novi trener Partizana i zvanično je Vuk Rašović, koji je ekipu preuzeo posle raskida saradnje kluba i Vladimira Vermezovića

  • 5

Partizan od danas ima novog trenera, još jednog iz sopstvene fudbalske škole. Vuk Rašović je, kako je sam rekao, oko 16 časova saznao da će biti nov šef struke "crno-belih", a sat vremena kasnije bio je pred velikim brojem novinara na stadionu u Humskoj.

- Šansa ne bira vreme, ali voli spremne!

- Veoma sam počastvovan što je klub verovao u mene, i da ne verujem u ekipu koju preuzimam, ne bih danas ni bio ovde.

Mladi trener, koji se fudbalski izgradio igrajući u svim kategorijama kluba iz Humske svestan je trenutka u kom preuzima ekipu.

- Neće biti lako pokrenuti ekipu, ali igrači me poznaju i ja njih, i u narednih pet kola pokušaćemo da odbranimo titulu.

- Igrači će morati da prihvate moje uslove, žrtva je neophodna.

- Trenutno je najbitnija utakmica sa Radnički, ceo klub je fokusiran na pobedu. Moramo da se ujedinimo, a sve probleme ćemo rešavati u hodu - rekao je Vuk Rašović, naglasivši da je nervoza među igračima (sukob Mitrović-Šćepović) stvar koja se dešava u fudbalu.

Navijači Partizana sa oduševljenjem su prihvatili čijenicu da će Rašović, koji je bio svojevremeno pomoćnik Aleksandru Stanojeviću, a to sada već bivšem treneru Teleoptika, imponuje.

- Navijači prepoznaju moju energiju, kojom želim da pokrenem celu priču, a to žele i "grobari". Meni je satisfakcija njihova podrška. Svaki čovek nam je potreban!

Vuk Rašović nije mogao da precizira sastav stručnog štaba, jer će se to rešiti u naredna dva-tri dana, ali se podsetio trenutka kada je pomenuti Aleksandar Stanojević pre nekoliko sezona preuzeo klub u sličnom trenutku.

- Promena sa Stanojevićem je donela titulu, zatim i Ligu šampiona. Verujem da bismo mogli da ponovimo to.

Prvi zadatak novog trenera biće razgovor ponaosob sa svakim igračem, za koji on smatra da je od velike važnosti za početak njegovog mandata.

Utakmicu sa Novim Pazarom, novi trener srpskog šampiona je gledao, ali nije želeo previše da analizira, jer smatra da bi zbog dve pogođene prečke umesto golova danas sve bilo drugačije.

Rašović će kao retko koji trener u fudbalu već u trećoj utakmici imati "vruć debi" u najvažnijem meču srpskog fudbala. Meč protiv Crvene zvezde u Humskoj sasvim sigurno odlučiće i prvaka Srbije.

- Obećavam ofanzivan Partizan u tom meču. Navijači će uživati, a ofanzivni Partizan je jedini mogući kako bismo došli do cilja - rekao je Rašović.

(S. Milošević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cke

    29. april 2013 | 15:30

    Ovaj mi pre lici na nekog sudiju nego na trenera haha

  • vukašin

    29. april 2013 | 16:51

    Vermezović je stvarno bio ispod svakog nivoa. Nije za trenera. Pa ta deca su radila šta su htjela , ni reda ni vaspitanje a ni rezultata. A i on se ponašao kao budala.

  • Navijac

    29. april 2013 | 19:49

    Radi i vodi ekipu kako si radio kada je trener bio Stanojevic a podrska navijaca nece izostati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA