PRLAINOVIĆ: Na evropskom smo vrhu! SAVIĆ: Bilo je oscilacija!

U taboru vaterpolista Crvene zvezde prezadovoiljni plasmanom na fajnal-for Lige šampiona, ali i svesni lošije igre u revanšu protiv Segeda

  • 0

Jedan od najzaslužnijih za plasman vaterpolista Crvene zvezde na fajnal-for Lige šampiona, kapiten Andrija Prlainović, rekao je da je njegova ekipa došla u vrh evropskog vaterpola.

Zvezda je na Tašmajdanu, u revanš utakmici četvrtfinala, izgubila od Segeda sa 11:10, ali je zahvaljući pobedi od 7:5 u prvom meču prošla na završni turnir.

- Sve je delovalo bolje u bazenu kada smo izjednačili. Imali smo priliku da povedemo i sa tri razlike, ali smo dozvolili protivniku da se vrati. Sve će se, međutim, ovo zaboravati zbog činjenice da je Zvezda prvi put u istoriji na fajnal-foru. Sada smo u evropskom vrhu, potrudićemo se da prođemo što dalje - rekao je posle meča Prlainović.

On je dodao da su rano isključenje Nikole Rađena i primljeni golovi na početku meča poremetili Beograđane koji su morali konstantno da jure prednost protivnika.

- Presrećan sam, hvala navijačima na podršci tokom cele sezone. Moramo odmah da se preorijentišemo na finale domaćeg prvenstva, ali fajnal-for će takođe biti poslastica. Ova ekipa voli da igra pred puno ljudi i u domaćoj atmosferi, jer na neki način skuplja energiju od navijača kada je teško. To se, po ko zna koji put, videlo i danas - poručio je Prlainović, koji je meč završio sa četiri pogotka.

Trener Zvezde Dejan Savić rekao je da je presrećan zbog plasmana na fajnal-for Lige šampiona, ali da ne može da bude zadovoljan prikazanom igrom protiv Segeda.

- Igrali smo sa oscilacijama, to se i videlo. Znali smo da će Mađari ići na sve ili ništa. Pokazalo se da su velika ekipa. Možemo da budemo presrećni, ali ne i zadovoljni igrom, ali najbitnije je da smo prošli dalje - rekao je posle meča Savić.

Centar Beograđana Duško Pijetlović takođe je naveo da su "crveno-beli" igrali sa dosta oscilacija.

- To je sve, međutim, bila i posledica i naših neočekivanih grešaka. Smatram da je dubrovački Jug favorit za evropsku titulu, ali na fajnal-foru svako svakog može da pobedi. Bili smo svedoci da je i lošija ekipa prolazila dalje. Očekujem mnogo od završnog turnira, ali ne želimo da se bavimo time, pre nego što završimo finalnu seriju plej-ofa državnog prvenstva sa Radničkim iz Kragujevca - rekao je Pijetlović.

Završni turnir Lige šampiona za vaterpoliste biće održan 31. maja i 1. juna u Beogradu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA