EDUARDO SALVIO: Talija koja donosi trofej Lige Evrope - treće finale u četiri godine!

Sjajni Argentinac je već dva puta osvajao drugo po redu evropsko takmičenje - 2010. i 2012. godine

  • 1

Pobedom protiv Fenerbahčea rezultatom 3:1 Benfika je obezbedila plasman u finale Lige Evrope najviše zahvaljujući dvostrukom strelcu Oskaru Kardosu, ali mnogi će reći i Eduardu Salviju koji očigledno donosi sreću svojim klubovima u ovom takmičenju.

Ovo će Argentincu biti treće finale LE u poslednje četiri godine. Prethodno je dva puta osvajao ovaj trofej sa Atletiko Madridom (2010, 2012).

U Hamburgu 12. maja 2010. godine Atletiko je savladao Fulam sa 2:1, a Salvio je u 78. minutu zamenio Rejesa da bi dve godine kasnije u pobedi protiv Bilbaa sa 3:0 Argentinac proveo poslednjih nekoliko minuta s obzirom da je zamenio Adrijana.

Salvio je takođe i igrač sa najviše nastupa u LE pošto je, sa ova dva protiv Fenera, stigao do brojke 33, što je dva nastupa više od nekadašnjeg saigrača Radamela Falkaa koji je igrao ukupno 31 put.

Da li će doneti sreću i Portugalcima ostaje da se vidi posle finalnog meča između Benfike i čelsija 15. maja u Amsterdamu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA