STRAŠNA TRAGEDIJA U SAN FRANCISKU: Poginuo olimpijski šampion! (FOTO) (VIDEO)

Endrju Simpson nastradao posle prevrtanja katamarana na treningu uoči Američkog kupa

  • 0

Britanac Endrju Simpson, dvostruki olimpijski šampion u jedrenju, poginuo je kada se njegov katamaran prevrnuo u zalivu San Franciska tokom treninga za Američki kup.

Simpson je bio u timu švedskog "Artemis rejsinga" (Racing) koji treba da učestvuje ovog leta kao izazivač u Američkom kupu.

"Artemis rejsing" je sa "ogromnom tugom" potvrdio na svom veb-sajtu da je Endrju Simpson tragično preminuo juče u San Francisku. On je bio deo jedanestočlanog tima na katamaranu AC72 koji se prevrnuo.

Brod koji se prevrnuo je posebno izrađen katamaran dug 22 metra koji može da postigne brzine do 40 čvorova (75 kilometara na sat) tako što se izdiže iznad površine vode.

Endru Simpson, koga su zvali Bart po liku sina u američkom crtanom filmu "Simpsonovi", osvojio je zlatnu medalju u jedrenju na Olimpijskim igrama 2008. i srebrnu na Igrama 2012. zajedno sa Ijanom Persijem, sportskim direktorom Artemisa.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA