SA PINTU: Ponosan sam na igrače

" Momcima od kojih većina ima 22 godine, nije lako da trpe veliki pritisak borbe za titulu, i to se oseti" rekao je portugalski stručnjak

  • 4

Trener fudbalera Crvena zvezde Portugalac Rikardo Sa Pinto posle pobede nad OFK Beogradom (1:0) rekao je da je ponosan na svoje igrače što su uprkos velikom pritisku zbog borbe za titulu, kao i činjenice da su igrali protiv kvalitetnog rivala, uspeli da osvoje bodove.

- Ponosan sam na tim i na osam uzastopnih pobeda. Momcima od kojih većina ima 22 godine, nije lako da trpe veliki pritisak borbe za titulu, i to se oseti.

NAJVAŽNIJA POBEDA

- Postoje stvari koje nisu bile dobre u našoj igri, gosti su imali najmanje dve sjajne šanse, ali vratilo nam se zato što smo kolektiv i što smo jedinstveni. Protiv Jagodine u prošlom kolu Bajković je imao kiks, a sada je bio junak - kazao je Sa Pinto na konferenciji za novinare posle meča 27. kola Superlige.

Portugalski stručnjak istakao je da je ekipa OFK Beograda igrala veoma kvalitetan fudbal i da ima "krivicu" za neke greške njegovih igrača.

- Ušli smo u meč sa ciljem da pobedimo i ponovo smanjimo razliku za Partizanom na dva boda. Nismo imali kontrolu tokom celog meča, dobrim delom i zbog rivala koji je došao rasterećen, da igra i uživa u fudbalu.

Ipak, pobeda je najvažnija i sada želim da moji igrači iskoriste situaciju koja je donedavno bila san. Drugačije se igra ovde u ovom klubu koji se bori za titulu nego u drugim, koji nemaju takvo opterećenje", istakao je Sa Pinto.

JEDVA ČEKAM DERBI

Kada je u pitanju predstojeći "večiti derbi", koji bi trebalo da odluči šampiona, Sa Pintu je rekao da se raduje tom meču, ali da će tokom naredne nedelje biti vremena za detaljniju priču.

- Od početka idemo korak po korak i fokus je na sledećem protivniku. Moram da priznam da u poslednje tri utakmice ne igramo baš onako kako želimo, ali važno je da osvajamo bodove.

"Derbi će sigurno biti spektakl, moj prvi i radujem se tom meču", zaključio je Sa Pintu, uz konstataciju da je tokom prvog poluvremena duela sa OFK Beogradom ponovo bio nezadovoljan sudijskim kriterijumom kao i prošle nedelje u Jagodini.

Trener OFK Beograda Zoran Milinković rekao je da nema osećaj da je izgubio, iako rezultat govori drugačije.

- Odigrali smo odlično. Mladi momci kojima sam ukazao šansu, apsolutno su je iskoristili i pokazali da su budućnost srpskog fudbala. Prezadovoljan sam, sama činjenica da je Bajković igrač utakmice dovoljno govori o našoj igri. Moram da istaknem i sjajan ambijent na stadionu Crvene zvezde, mislim da su navijači gledali dobar fudbal - rekao je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    11. maj 2013 | 22:44

    Sramota ... sudija vasic je bio najbolji igrac zvezde... veliki skolski cas... bravo za klince sa karaburme... pinto treba da uci negde dalje od srbije

  • m

    12. maj 2013 | 09:30

    ZVEZDANESTERAC!!!!!

  • Урош

    12. maj 2013 | 11:46

    Много лоша игра.. Мора боље у следеће 3, мноого боље!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA