DUDA: Nema otkaza, svi hoće dres Srbije!

Selektor Srbije se oglasio povodom informacije da je nekoliko košarkaša otkazalo učešće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji. "Što se strani mediji brinu oko našeg sastava?", pita se Ivković

  • 1

Selektor košarkaša Srbije Dušan Ivković odreagovao je na pisanje grčkih medija da su mu četiri igrača (Milan Mačvan, Kosta Perović, Stefan Marković i Zoran Erceg) otkazali učešće na Evropskom prvenstvu u Sloveniji.

- Čudi me da strana sredstva informisanja brinu o sastavu srpske reprezentacije za Evropski šampionat i to u trenutku kada još nismo saopštili ni spisak kandidata za nacionalni tim. Mi se trenutno nalazimo u fazi praćenja igrača, a srećna je okolnost što imamo vremena da posetimo potencijalne reprezentativce u klubovima u kojima trenutno igraju i da direktno razgovaramo sa njima.

Ivković je podvukao da nijednom igraču nije uputio zvanično poziv i da je samo razgovarao sa njima o toj temi.

- Kao što sam več istakao, razgovori u Moskvi i Istanbulu bili su veoma kvalitetni i otvoreni, ali tokom tih razgovora nijednom nije postavljeno pitanje da li neko želi da igra za reprezentaciju Srbije, jer je igranje za srpski nacionalni tim nešto što se podrazumeva i predstavlja veliku čast za svakog sportistu. Siguran sam da je to velika želja svakog našeg potencijalnog reprezentativca.

- Razgovarali smo o njihovim profesionalnom statusu u klubovima, jer je jako bitno da igrači, kada dođu na pripreme, imaju rešeno to pitanje. Druga tema razgovora bila je njihova trenutna igračka forma i zajednički smo napraviliu kraću analizu trenutne situacije i mogućnosti da se ona unapredi.

- Takođe, razgovarali smo i o njihovom zdravstvenom stanju, pošto su sezone izuzetno duge i naporne. I te kako vodimo računa o tome da igrači imaju mogućnost da se oporave i odmore od dugih sezona, a u konsultaciji sa našom zdravstvenom komisijom, tražimo najbolje načine da se eventualne povrede saniraju - rekao je selektor reprezentacije Srbije Dušan Ivković.

Navode portala "Eurohoops" demantovao je i prvotimac CSKA Zoran Erceg.

(Telegraf.rs/kss.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • стрептомицин

    14. maj 2013 | 17:47

    Наравно да су наводи тачни. Има доста проданих душа који су се прославили и зарадили захваљујући репрезентацији, а сада селектор мора да их моли и да им титра.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA