Mesina prvi evropski trener u NBA?

Generalni menadžer Atlente Deni Feri ozbiljno razmišlja o angažovanju italijanskog stručnjaka, dok aktuelni trener Lari Dru skoro sigurno odlazi krajem juna

  • 0

Trofejni italijanski košarkaški trener Etore Mesina mogao bi da postane prvi evropski šef struke na klubi nekog tima NBA lige, tvrde američki mediji.

Generalni menadžer Atlanta Houksa Deni Feri ozbiljno razmišlja o angažovanju Mesine, dok je aktuelni trener Lari Dru, po svoj prilici, odlazeći i klub mu je dozvolio da pregovara sa ostalim timovima u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Takođe, za Mesinu se interesuju i Bruklin Netsi, koji imaju ruskog vlasnika milijardera Mihaila Prohorova, koji se dobro zna sa Mesinom.

Italijanski trener četiri puta je osvajao Evroligu, po dvaput sa Bolonjom i CSKA iz Moskve, sa kojim je na nedavnom fajnal foru zauzeo treće mesto, takođe, četiri puta bio je šampion Italije, a pet puta prvak Rusije.

Mesina je, takođe, već boravio u NBA kao konsultant otpuštenog trenera Lejkersa Majka Brauna, a svojevremeno se govorilo da bi mogao da postane i glavni trener Sakramento Kingsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA