NBA: Kingsi menjaju vlasnike, ostaju u Sakramentu!

Softverski magnat Vivek Ranadiv predvodi grupu koja će platiti 347 miliona dolara braći Maluf za 65 odsto udela u klubu, koji će time izbeći selidbu u Sijetl

  • 0

Dan pošto su vlasnici klubova NBA lige odbili da odobre prodaju Sakramento Kingsa grupi biznismena koja je htela da ih preseli u Sijetl, klub je  na putu da promeni vlasnike. Softverski magnat Vivek Ranadiv predvodi drugu grupu i postigao je dogovor sa braćom Maluf da preuzme njihovih 65 odsto udela za oko 347 miliona dolara. Ostalo je da se obave samo neke formalnosti i prodaja će biti ozvaničena.

Time ukupna vrednost Kingsa iznosi 535 miliona dolara, što je manje od ponude grupe iz Sijetla koju su predvodili Kris Hansen i izvršni direktor Majkrosofta Stiven Balmer koji su procenjivali klub na 625 miliona.

Odluka nije iznenađujuća, Komitet za preseljenje krajem aprila jednoglasno je predložio da Kingsi ostanu u Sakramentu uprkos većoj količini novca koju nude biznismeni iz Sijetla i to je viđeno kao sigurna naznaka da će se tako i deseti. Vlasnici u punom sastavu nisu bili baš jedinstveni, ali odluka u korist ostanka u Sakramentu bila je prilično ubedljiva, 22:8.

Jedan od glavnih boraca za ostanak Kingsa bio je gradonačelnik Sakramenta Kevin Džonson, svojevremeno NBA košarkaš, draftovan od Klivlenda, ali afirmaciju je stekao u Feniksu sa kojim je 1993. igrao i finale plej-ofa, zajedno uz Čarlsa Barklija, ali Čikago Bulsi sa Majklom Džordanom slavili su sa 4:2 u pobedama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA