BJEKOVIĆ: Biće i Partizan prvak Evrope! SAVIĆEVIĆ: Šta znači domaća titula?

Legenda Partizana najavljuje da se klub neće zaustaviti samo na izjednačenju po broju titula sa komšijama, dok proslavljeni igrač "crveno-belih" navodi da bi potpisao da Partizan bude prvi u Srbiji, a da Zvezda stigne do završnice Lige Evrope

  • 20

Legende Partizana i Crvene zvezde Nenad Bjeković i Dejan Savićević ocenili su, očekivano, na različite načine to što su se "crno-beli" po svemu sudeći izjednačili u broju titula šampiona Srbije sa večitim rivalom.

Bjeković je prezadovoljan pobedom svog kluba u 144. "večitom derbiju", navodeći da se Partizan neće zaustaviti samo na izjednačenju po titulama, već da će pohrliti na krov Evrope.

- Presrećan sam. Eto, i to smo skinuli s dnevnog reda. Oduvek sam verovao da ćemo sigurno uspeti. Imali smo šansu možda i za vreme mog mandata u klubu, ali nije nam se dalo. Mada, oni imaju taj evropski pehar, ali i to ćemo jednom... nadam se da ćemo i to uspeti nekad da anuliramo - rekao je Bjeković za "Informer".

On, doduše, priznaje da titule osvojene danas i u vreme SFRJ nemaju istu težinu.

- Za šestogodišnju dominaciju Partizana zaslužni su svi, od portira do predsednika. Naravno, najzaslužniji su igrači i stručni štab. Mada, u ovakvoj ligi, šest titula zaredom je kao dve uzastopne u SFRJ.

S druge strane, Savićević uopšte ne pridaje važnost što su crno-beli takođe na brojci 25 u titulama.

- Ma ja to gledam malo drugačije od običnog naroda. Šta znači domaća titula?! Satisfakcija za navijače. Zvezda je osvajala Evropu. Ja bih potpisao da Partizan bude prvi, ali da Zvezda dođe do završnice Lige Evrope.

Popularni "Genije" je u pitanje doveo i Partizanovu superiornost u Srbiji.

- Ako su već superiorni u odnosu na sve ostale u Srbiji, zašto nisu osvojili još koji kup? Setite se kad je Vojvodina napustila finale, pa onda utakmica kad se lomila titula i Zvezdi u derbiju nije sviran čist penal. Nakon tog meča sudije su dobile ocene 8.5 i pohvale da su odlično obavile posao. Prema tome... - ostaoje nedorečen Dejan Savićević.

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA