RAŠOVIĆ: Promenio sam tim pred utakmicu, jer su u Zvezdi saznali sastav

- Odlazaka će biti. U to sam siguran. Od njih će zavisiti i dolasci. Mislim da ćemo naći prave zamene i da ćemo napraviti dobru ekipu za velika iskušenja koja nas čekaju u julu mesecu - rekao je trener Partizana

  • 1
Vuk Rašović Foto: Tanjug

Dva dana posle pobede u 144. "večitom derbiju" fudbalerima Partizana nedostaje jedan jedini bod da bi i teoretski obezbedili šestu uzastopnu titulu u Srbiji. Prvu priliku imaće u sredu, kada u Smederevu igraju protiv prežaljenih i odavno iz naše elite otpisanih Smederevaca.

Debi trijumf u večitom derbiju ostvario je i trener Vuk Rašović, koji je istako da je presrećan scenarijom kojim je završen meč, ali i činjenicom da je on uspeo da "crno-belima" donese 25. titulu prvaka. Titulu sa kojom su se izjednačili sa komšijama s "crveno-bele" strane Topčiderskog brda.

Rašović je otkrio da su Predrag Luka i Saša Marković zauzeli svoja mesta na terenu, na uštrb Miloša Jojića, kasnijeg junaka, i Marka Šćepovića, koji su utakmicu počeli na klupi.

- Odlučio sam da u poslednjem trenutku promenim postavu. Znali smo da u Zvezdi imaju informacije o našem sastavu, pa smo zbog toga promenili dvojicu igrača, samim tim i sistem - objasnio je Vuk Rašović.

Koliko si bolji trener posle derbija?

- Ne mislim da sam nešto bolji. Mislim da smo svi zajedno napravili taktiku, a kada kažem svi, mislim na ceo stručni štab. Zajednički smo napravili dobar posao.

Iskusniji?

- Iskusniji... Za taj prvi derbi i nadam se da će ih biti još.

U najavi utakmice rekli ste da priželjkujete završnicu kakva se dogodila?

- Da, rekao sam da bi to mogao da bude najbolji scenario zbog toga što sam rekao da mi je najdraži derbi onaj u kojem je Mateja Kežman u 90. minutu dao gol. Ponovilo se to i ja sam neizmerno srećan.

Koji vam je sada najdraži derbi?

- Ovaj, 144. derbi!

Kako ste uspeli da motivišete igrače za derbi?

- Mnogo smo pričali o derbiji. Ja znam, kao i ljudi u klubu, na koji način mogu da se dobiju ovakve utakmice. Jedini pravi je bio pravilan ulazak u utakmicu. Naša agresivnost je bila ključ subotnje utakmice. Borbenost je bila na visini i igrači su bili dobro psihološki pripremljeni da ne naprave neki gaf ili dobiju karton. Radili smo na određenim segmentima, pogotovo u odbrani, gde smo besprekorno odradili posao, a svi znamo koliko naši igrači imaju potencijala. Isti su pokazali u drugom delu i mislim da smo mogli da postignemo još neki pogodak.

Odlazak iz tima su najavili mnogi. Pre svih oni iskusniji. Može li Partizan sa klincima do Lige šampiona?

- Odlazaka će biti. U to sam siguran. Od njih će zavisiti i dolasci. Mislim da ćemo naći prave zamene i da ćemo napraviti dobru ekipu za velika iskušenja koja nas čekaju u julu mesecu.

Da li ste, recimo, u decembru prošle godine mogli da zamislite šta će vam se sve dešavati u maju 2013. godine?

- Nisam! Više puta se moje ime pominjalo i dovodilo u vezu sa trenerom Partizana. Jednostavno sam pregoreo i nisam ni verovao da ima istine pred moje postavljenje. Ne, nisam mogao da zamislim.

Da li znate koga ćete iz Teleoptika prebaciti u Partizan?

- Da, ali ću da sačekam kraj šampionata u Drugoj ligi. Momci imaju veliki zadatak da u preostalim utakmicama obezbede opstanak, koji mi u klubu svi želimo - rekao je trener "crno-belih".

(S. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA