Vojvodina ne igra Ligu Evrope?

- Međunarodne utakmice, stav je svih, nećemo da igramo na nekom drugom stadionu. Ako se prijavimo za takmičenje, pa u poslednji čas odustanemo, kazne su drastične i podrazumevaju trogodišnje odsustvo sa međunarodne scene - rekao je prvi čovek Vojvodine

  • 0

Skupština novosadskog superliga Vojvodine odlučiće da li će ekipa sledeće sezone igrati u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Jedini problem zbog kojeg je i "potegnuto" igranje je činjenica da stadion "Karađorđe" ne ispunjava propisane standarde. Međutim, nada postoji, a stadion mora da se renovira do početka jula.

- Naravno da želimo da igramo u Evropi, jer smo plasman izborili na terenu - potvrđuje, piše Sport, Ratko Butorović, predsednik Vojvodine. - Međutim, start je već 5. jula, ili, ako budemo drugoplasirani na tabeli, 18. jula, pa je neophodno da do 3. juna odlučimo hoćemo li se uopšte takmičiti. Meni lično, svakako, ne pada na pamet da podvlačim crtu. Vojvodina je klub grada i navijača i ceo slučaj predočićemo najvišem klupskom telu.

Vojvodini je sada najveći neprijatelj vreme, a prvi čovek "lala" jasno kaže:

- Mnogo smo uložili i želimo da na sportskom polju predstavimo Novi Sad i Srbiju u Evropi. Međunarodne utakmice, stav je svih, nećemo da igramo na nekom drugom stadionu. Ako se prijavimo za takmičenje, pa u poslednji čas odustanemo, kazne su drastične i podrazumevaju trogodišnje odsustvo sa međunarodne scene. Ako do 3. juna obavestimo UEFA, koja je rigorozna, da smo odustali, rešićemo problem. Dakle, racionalnije je odustati na vreme, nego počinjati.

(Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA