JSL: Partizan "overava" titulu i borba za opstankom

Fudbaleri "crno-belih" sa bodom iz Smedereva i matematički postaju šesti put zaradom šampioni Srbije * Na dnu JSL karavana "drama" - pet timova se bori za prvoligaški život

  • 1

Pobedom u večitom derbiju, dva kola pre kraja našeg fudbalskog šampionata, fudbalerima Partizana nedostaje jedan jedini bod da nastave "hegemoniju" koja traje sada već šest godina. Da li će osvojiti i šestu uzastopnu titulu, znaćemo već posle susreta u Smederevu.

Pretposlednje kolo Jelen Superlige igra sa od 17 časova, a osim eventualnog krunisanja "crno-belih", pažnju ljubitelja fudbala, ako ih i dalje ima, biće usmerena na zanimljivu borbu na dnu tabele. Naime, čak pet ekipa i dalje strepi i ne želi da bude ispod crte, gde osim Smederevaca mesta ima za još jedan tim.

U najgoroj poziciji su Novopazarci i kragujevački Radnički, a obe ekipe imaju teške mečeve. U grad na Jošanici stižu "građevinari", tim koji nema nikakav rezultatski imperativ na ovom meču, ali su daleko od toga da su se iz Beograda izabranici Marka Nikolića uputili na turističko putovanje.

Slična je priča i u Kragujevcu, gde stiže Vojvodina, treći tim šampionata. Evropa je osigurana i "lale" s te strane ne moraju da "zapinju", ali navijače, verujemo i same igrače, i dalje boli poraz od Jagodine u finalu Kupa. Dakle, ni ovde ne bi trebalo da bude opušteno...

BSK je u prošlom kolu iznenadio Donji Srem slavivši sa 1:0 u gostima, pa bi pobeda protiv Jagodinaca bila "šlag" i skidanje sumnje u ishod susreta protiv Putinčana.

JELEN SUPERLIGA 29. kolo:

Smederevo-Partizan (17)

Crvena zvezda - Sloboda Point (17)

Donji Srem - Hajduk (17)

BSK-Jagodina (17)

Spartak ZV - OFK Beograd (17)

Radnički 1923 - Vojvodina (17)

Radnički (N) - Javor (17)

Novi Pazar - Rad (17)

TABELA:

Partizan 67, C. zvezda 62, Vojvodina 58, Jagodina 44, Rad 41, OFK Beograd 41, Sloboda 39, Spartak ZV 36, Hajduk 35, Javor 33, Donji Srem 31, Radnički (N) 31, BSK 29, Radnički 1923 27, Novi Pazar 27, Smederevo 15.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    22. maj 2013 | 10:08

    Ajmo cigani svi na marakanu protiv Slobode.Bruka!!!Ne treba uopste ici na tekme ko ima bar malo mozga i podrzavati ove giliptere iz uprave kao i bedne igrace!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA