Ko čeka Partizan na putu ka Ligi šampiona?

"Crno-beli" već u trećoj rundi mogu da nalete na Bugare, Maribor, Molde, Nefči, Slovan...

  • 0

Partizan je obezbedio plasman šestu godinu zaredom u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde će pokušati da se nađe treći put od 2003. godine. Nekako smo navikli da Partizan koji startuje od druge runde kvalifikacija bude nosilac.

Iako se čeka završetak još šest šampionata koji imaju direktne veze sa "crno-belima", već se naslućuje sa kim bi srpski šampion mogao da se sretne tokom tri runde kvalifikacija elitnog takmičenja.

Pred žreb za drugu rundu (24. jun) jasno je da će Partizan biti nosilac u drugom kolu, a potencijalni rivali su mu: Dinamo Tbilisi (Gruzija), Željezničar (BiH), Hafnarfjordur (Island), Đer (Mađarska), Nju Sejnts (Vels), Sligo (Republika Irska), Šahtjor Karaganadi (Kazahstan), Skenderbeg (Albanija), Birkirkara (Malta), Klifotnvil (Severna Irska), Vardar *(Makedonija), Daugava (Litvanija), Tre Pene (San Marino), Sutjeska * (Crna Gora), Nome Kalju (estonija), Fola Eš (Luksemburg), Strejmur (Farska Ostrva), Luzitans (Andora), Širak (Jermenija).

Zvezdice na Vardaru i Sutjeci znače da oni nisu teoretski još obezbedili titule.

Što se tiče treće kvalifikacione runde, koja ekipu gura u Ligu Evrope ili na prag Lige šampiona, Partizan će se suočiti sa ozbiljnim rivalima.

Levski (ili Ludogorec), Šerif, Maribor, Slovan, Elfsborg, Makabi Tel Aviv, Molde, Helsinki, Ekranas i Nefči su potencijalni protivnici u rundi u kojoj je prošle godine Partizan ispao od kiparskog AEL-a.

O četvrtoj rundi je izlišno sada govoriti, suviše je daleko. Samo pominjanje imena Bate Borisova, Seltika, Apoela, zagrebačkog Dinama Austrije iz Beča, Bazela (ili Grashopersa)... dovoljno govore kakav će posao imati Partizan da se drugi put u šest godina domogne elite.

Ono što je jako bitno, Partizan bi u slučaju da obezbedi četvrtu rundu kvalifikacija imao osiguranu Ligu Evrope.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA