PARTIZAN ŠAMPION! Šesta titula u nizu, crno-beli stigli Zvezdu! (FOTO) (VIDEO)

Očekivano, Partizan je pobedom u Smederevu obezbedio novi pehar šampiona i posle 57 godina izjednačio se sa "večitim rivalom" po broju šampionskih titula. Strelci Šćepović i Kojić. Povreda Stojkovića...

  • 3

Beogradska zvona zvone da pozdrave šampione! Iako daleko od svog stadiona, u Smederevu, Partizan je uradio ono što je obećao, pobedio i osvojio 25. titulu šampiona u klupskoj istoriji. Smederevo - Partizan 0:2 (0:1) golovima Šćepovića i Kojića.

Pehar šestu godinu zaredom ostaje u vitrinama Humske!

Što je još važnije za armiju navijača crno-belih jeste da se istorijska jurnjava za Crvenom zvezdom po broju titula, koja je počela 1956. godine, došla do izjednačenja  − 25:25. Zato će ova sezona ući u anale kluba kao jedna od najvažnijih od osnivajuće 1945. godine.

Kolo pre kraja, na tabeli: Partizan 70 bodova, Zvezda 62...

Turbulentna sezona u kojoj je Partizan imao solidnu prednost na kraju jesenjeg dela, pa čak 11 bodova prednosti osam kola pre kraja sezone u odnosu na Crvenu zvezdu, da bi "crno-beli" doveli do toga da 144. "večiti derbi" može da promeni adresu srpskog šampiona, ipak je okončana onako kako se naslućivalo već krajem decembra meseca 2012. godine.

Ni teško, ni lako, nego baš onako kako su svi u taboru "parnog valjka" priželjkivali, a najviše novi trener Vuk Rašović − u slavljeničkoj atmosferi, laganom igrom.

Smederevcima je na stadionu koji je 90 odsto bio uz beogradski klub bio dovoljan po jedan gol u mreži u oba poluvremena, za promociju novog-starog šampiona.

Incijativa Beograđana, raspoloženih za fudbal još od "večitog derbija", rasla je kako su se tribine stadiona budućeg drugoligaša punile. Jedna lopta iza leđa Živkovića u prvih 45 minuta, kao plod izvrsne akcije Saše Ilića i Predraga Luke krunisana je pogotkom Marka Ščepovića.

U drugom delu je upravo Šćepović čudnom spretnošću među nekoliko fudbalera domaćeg tima uspeo da doturi loptu do rezerviste Kojića, ovaj stavi potpis na šampionsku titulu.

Pred raspoloženim "grobarima", uz njihove "baklje i rafale", Partizan je dominirao, tek poneku akciju dopustio domaćinu i pozvao navijače da uveličaju proslavu titule već u nedelju na svom stadionu.

OVACIJE SVIMA

"Grobari" svesni da verovatno poslednji (ili pretposlednji) put gledaju ovu ekipu zajedno na okupu, u pauzi između poluvremena i na početku drugog dela skandirali su ime svakog pojedinca, što je oduševilo fudbalere kluba koji godinama vlada srpskim fudbalom.

Ipak, ono što je doživeo Saša Ilić po izlasku sa terena u 73. minutu malo koji fudbaler može. Ovacije i pesma namenjeni samo njemu grmeli su, dok je on stidljivo podizao ruku i zahvaljivao navijačima.

PEH ZA STOJKOVIĆA!

Golman Partizana Vladimir Stojković je u 32. minutu nezgodno stao posle degažiranja lopte, uhvatio se za zglob i posle nekoliko trenutaka napustio igru uz ovacije "grobara".

Odlazeći golman šampiona tako je verovatno završio sezonu u kojoj je prema većini navijača bio najbolji akter Partizana.

SMEDEREVO: Živković, Ristić, Krmar (Stojanović 76), Sikimić, Milosavljević, Blagojević, Osman, Božović, Miljković (Pavić 64), Radosavljević, Roberts (Gegić 39).

PARTIZAN: Stojković (Petrović 32), Živković, Volkov, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Ilić (Ninković 74), Jojić, Luka, Šćepović, Mitrović (Kojić 60) .

Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    23. maj 2013 | 04:08

    Vi i dalje imate bari jel da ;-)

  • makedonac

    23. maj 2013 | 02:48

    Ti samo mjakaj cigancicu. Ko to vise gleda sta je bilo, nego kako je sada. Mi slavimo , vi tugujete!!!!!!

  • Mja

    22. maj 2013 | 23:57

    Radujte se grobarcici.Ovoliko titula smo mi imali gre 6 godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA