SUBOTIĆ: Klop je MVP, a meni se sviđa što smo autsajderi u finalu

- Ne verujem da je iko u klubu pomišljao na ovakav kraj sezone. Međutim, mislim da se neko nadao. Srećan sam što smo testirali svoje granice i što smo dokazali da smo tim koji svakoga može da pobedi

  • 0

Srpski reprezentativac u redovima Borusije iz Dortmunda Neven Subotić ima priliku da se pridruži Nemanji Vidiću, Vladimiru Jugoviću i svim ostalim srpskim fudbalerima koji su osvojili Ligu šampiona. Sa ostatkom "milionera" na drugoj strani terena imaće opasni Bajern, koji juri treću ovosezonsku titulu.

Duel finala najperstižnijeg takmičenja igra se na "Vembliju", u hramu fudbala, a Neven insistira da mu je drago što mnogi njegov tim predstavljaju kao autsajdera.

Koja je tajna uspeha Borusije u Evropi?

- Ako poredimo prošlu sezonu porasli smo kao tim. Naučili smo neke lekcije iz prošlosti i radili napornije. Mi sada igramo nego pre i prilično smo samouvereni - rekao je Neven Subotić u intervjuu datom za Skysports.

Kada su prošle godine izvučene grupe Lige šampiona i kada ste "upali u grupu smrti" sa Realom, Mančester sitijem i Ajaksom da li ste uopšte razmišljali o finalu Lige šampiona?

- Nikako. Ne verujem da je iko u klubu pomišljao na ovakav kraj sezone. Međutim, mislim da se neko nadao. Srećan sam što smo testirali svoje granice i što smo dokazali da smo tim koji svakoga može da pobedi.

Da li će finale Lige šampiona biti vrhunac dosadašnje karijere?

- Svakako, a ako još i pobedimo... Tri titule smo osvojili u poslednje dve godine, a ova bi svakako bila najvrednija. Najprestižnija. U finalu smo autsajderi. To je dobro pošto je pritisak na Bajernu. Osećam se smireno i komforno zbog situacije u koju su nas mnogi stavili.

"Svenemačko" finale u Londonu... Da li ono sugeriše da je Bundesliga sada najjača u Evropi?

- Nemačka liga pripada vrhu Evrope, no ja ne želim da idem tako daleko i kažem da je najbolja.

Koliko je za Borusiju važan Jirgen Klop?

- On je MVP. Njegov plan da u tim pusti mlade igrače i da ih primora da rade vredno i naporno bio je fundamentalan za uspeh - rekao je između ostalog Neven Subotić.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA