DOVIĐENJA DRUŠTVO STARO: BSK iz Borče napustio elitu!

Remi na ''Karaburmi'' nije bio dovoljan Borčanima da se spasu selidbe u niži rang, koje su se spasli Novi Pazar i Radnički iz Kragujevca

  • 1

''Spuštena je zavesa'' na najelitnije fudbalsko takmičenje u Srbiji - Jelen Superligu! Uoči poslednjeg 30. kola jedina nepoznanica je bila ko će zajedno sa Smederevom ''ruku pod ruku'' u niži rang dok je odavno poznato da je Partizan šampion, a da će u kvalifikacije za Ligu Evrope Crvena zvezda, Vojvodina i osvajač kupa Jagodina.

Nakon poslednjeg sudijskog zvižduka za sezonu 2012/13 otklonjena je i poslednja nepoznanica. Superliga Srbije od sledeće sezone zaobilazi ''Vizelj park'' i navijače BSK-a čiji tim nije uspeo da se spasi ispadanja, iako su u jednom trenutku bili veoma blizu bez obzira na to što nisu zavisili samo od svojih rezultata.

Borčanima je trebala pobeda protiv OFK Beograda, a da ostala dva konkurenta Novi Pazar i Radnički iz Kragujevca ne osvoje tri boda. Konkurenti nisu trijumfovali, ali takođe nije ni BSK koji je na ''Karaburmi'' odigrao nerešeno - 1:1.

Poveli su gosti već u 8. minutu golom Ajkovića i u tom trenutku su imali rezultat vredan opstanka, ali je Pavlovski lepim golom iz slobodnog udarca u 32. minutu, ispostavilo se na kraju, poslao Borčane u niži rang.

Novi Pazar je posle prvih pola sata bio gotovo u bezizlaznoj situaciji s obzirom da su u Kuli gubili sa 2:0. Veselinović je doveo domaći tim u vođstvo već u 3. minutu da bi Vuković u 24. povisio na 2:0 što je ujedno bio i konačan rezultat koji na kraju nije uticao na prvoligaški status gostiju.

Superligaški fudbal će se naredne sezone igrati i u Kragujevcu. Radnički, koji je do prije tri kola bio u najtežoj situaciji, uspeo je da se spasi ispadanja remijem u poslednjem kolu protiv Javora u Ivanjici - 1:1.

Spalević je doveo Kragujevčane u vođstvo pred sam kraj prvog poluvremena, ali je domaći tim uspeo da izjednači u 67. minutu preko Borka Veselinovića za ''miroljubivih'' 1:1 na kraju ove sezone.

Uporedo sa borbom za opstanak bilo je zanimljivo i u borbi za najboljeg strelca JSL. Uoči poslednjeg kola prednost od jednog gola imao je kapiten Jagodine Miloš ''Popaj'' Stojanović koji je uspeo da je zadrži i sa dva gola u pobedi Jagodine nad Donjim Sremom dođe do kote 19.

Za vrat mu je disao veteran Slobode Predrag Ranđelović koji je takođe dva puta tresao mrežu Smedereva (4:1), ali je prethodni deficit na kraju presudio.

U mečevima bez, ama baš nikakvog rezultatskog značaja, Rad je na Banjici savladao Radnički iz Niša rezultatom 3:1 dok je Vojvodina bila bolja od Crvene zvezde sa 3:0.

Rezultati poslednjeg kola:

Vojvodina - Crvena zvezda 3:0

/Oumaru 42pen, Alivodić 55, Trajković 72/

Sloboda – Smederevo 4:1 (4:1)

/Galvao 14, Ranđelović 18, 24, Krstić 43 – Živković 23/

OFK Beograd – BSK Borča 1:1

/Pavlovski 32 - Ajković 8/

Rad – Radnički Niš 3:1

/Perović 21, Đurđević 35, Jovanović 51 - Milan Jovanović 86/

Javor – Radnički 1923 1:1

/B. Veselinović 67 - Spalević 42/

Hajduk – Novi Pazar 2:0

/L. Veselinović 3, Vuković 24/

Jagodina – Donji Srem 2:0

/Stojanović 36, 41/

19.00: Partizan - Spartak

Tabela: Partizan 70 bodova, Crvena zvezda 62, Vojvodina 61, Jagodina 50, OFK Beograd 45, Sloboda 45, Rad 44, Hajduk 38, Spartak 36, , Donji Srem 34, Radnički Niš 34, Javor 34, Radnički Kragujevac 31, Novi Pazar 30, , BSK 30, Smederevo 15.

(Telegraf.rs / M. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA