CRNO-BELA GOLEADA ZA KRAJ: Petarda Spartaku! (FOTO) (VIDEO)

Posle koncerta za navijače i dodele pehara novom-starom šampionu Srbije, Partizan je na poslednjoj prvenstvenoj utakmici savladao Subotičane 5:0. Golove su postigli Marković, Šćepović, Ninković, Kojić i Luka. I na ovom meču je bilo ispada navijača

  • 2

Ubedljiva pobeda šampiona za konačno spuštanje zavese na Jelen Superligu za sezonu 2012/2013.

Partizan je slavio na utakmici bez takmičarskog značaja protiv subotičkog Spartaka 5:0, ali su pre svega toga oko 20.000 navijača imali priliku da uživaju u polusatnom koncertu grupe JNA

Potom je usledila dodela pehara, koji je prvi podigao kapiten Saša Ilić, dok su se oko igrača vijorile zastave, letele konfete, a sa tribina čula pesma "grobara": "Titula, titula, slaviće se titula...".

Na kraju, Partizan je uspeo da vrati onih 11 bodova prednosti nad Crvenom zvezdom, koje je prethodno izgubio. "Crno-beli" završavaju šampionat sa 73 boda, dok je poraz od Vojvodine ostavio Zvezdu na brojci 62.

Od Partizanovog dresa su se na najlepši način oprostili Lazar Marković i Marko Šćepović, koji su bili strelci za poslednju pobedu u ovoj sezoni. Tri gola u drugom poluvremenu postigli su Nikola Ninković, Nemanja Kojić i Predrag Luka, igrači koji bi trebalo da adekvatno zamene one koji su do sada činili temelj ekipe.

Bez obzira što je ova utakmica bila puka formalnost, trener Vuk Rašović insistirao je na tome da igrači u svojim glavama ne budu "na raspustu", nego da ozbiljno pristupe i poslednjoj utakmici sezone protiv subotičke ekipe, koja je sigurna na sredini tabele.

Iako su gosti odmah pokazali da su došli da se nadigravaju, Partizan se trudio da već u prvih 45 minuta prilično rasterećeno uđe u meč, ali sa željom da u prvom delu reši pitanje pobednika.

Brzonogi Marković je u 28. minutu uspeo da lako savlada golmana Aleksića, što je potom pošlo za rukom u 36. minutu drugom napadaču crno-belih Šćepoviću, da efektno završi akciju na asistenciju sa Volkovom.

Bizarno je što je čak i na ovoj utakmici, maltene revijalnog karaktera, bilo nereda.

Posle Markovićevog gola, huligani iz Subotice su bacali baklje na navijače na zapadnoj tribini, na kojoj su uglavnom porodični ljudi sa decom. Jedan dečak je povređen, a pomoć mu je pružila lekarska ekipa crno-belih. Kako su gostujući navijači nastavili da divljaju, Žandarmerija je ispraznila severnu tribinu.

Drugo poluvreme je proteklo u znatno slabijem tempu. Desio se još jedan "ekces", a to je da je grupa "JNA", koja je pre utakmice zabavljala publiku, ponovo izašla na binu ispred južne tribine i počela sa izvođenjem svojih hitova. Delegat je zatražio da se sa muzikom prekine da ne bi došlo do prekida meča.

Usnule navijače je probudio Nikola Ninković u 80. minutu, a na 4:0 je povisio Nemanja Kojić prelepim lobom. Luka Kojić je u zaustavnom vremenu pogodio za bakljadu južne tribine, a posle sudijskog zvižduka su se navijači brzinom svetlosti spustili na teren.

Osim Markovića i Šćepovića, na utakmici sa Spartakom od srpskog šampiona se oprostio i  Ivan Ivanov. Među odlazećim je i Vladimir Stojković, koji nije branio zbog povrede na meču sa Smederevom, dok Aleksandra Mitrovića nije bilo na klupi. Mladi igrač je ipak istrčao počasni krug sa peharom šampiona Srbije.

Pri kraju meča se sa Juga ipak začulo i nezaoblilazno "uprava napolje".

Za "crno-bele" sledi kraći odmor, a onda i pohod na Ligu šampiona, jer ih već krajem jula očekuje početak kvalifikacija.

Sudija: Vladimir Nedeljković            Gledalaca: 20.000                  Stadion: Partizana

PARTIZAN:  Ž. Živković, M. Živković, Pajović (od 60. Stanković), Ivanov, Volkov (od 71. Pantić), Smiljanić, Jojić, Luka, Ninković, L. Marković (od 56. Kojić), Šćepović;

SPARTAK ZLATIBOR VODA: Aleksić, Farkaš, Bratić, Antonić, Puškarić, Kovačević, Šarac, Nosković, Torbica, Milivojev (od 58. Stevanović), Čović (od 58. Vojvodić).

REZULTATI 30. KOLA:

Hajduk - Novi Pazar 2:0

(Veselinović 4, Vuković 25)

Jagodina - Donji Srem 2:0

(Stojanović 37, 42)

Javor - Radnički Kragujevac 1:1

(Veselinović 67 - Spalević 42)

OFK Beograd - BSK 1:1

(Pavlovski 33 - Ajković 11)

Rad - radnički Niš 3:1

(Perović 22, Ðurđević 39, S.Jovanović 52 - M.Jovanović 87)

Sloboda - Smederevo 4:1

(Galvao 15, Ranđelović 19, 26, Krstić 44 - Živković 24)

Vojvodina - Crvena zvezda 3:0

(Oumaru 44. penal, Alivodić 57, Trajković 74)

Partizan - Spartak Zlatibor voda 5:0

(L. Marković 28, Šćepović 36, Ninković 80, Kojić 83, Luka 90+1)

KONAČNA TABELA: Partizan 73, Crvena zvezda 62, Vojvodina 61, Jagodina 50, Sloboda 45, OFK Beograd 45, Rad 44, Hajduk 38, Spartak 36, Javor 34, Donji Srem 34, Radnički Niš 34, Radnički Kragujevac 31, Novi Pazar 30, BSK 30, Smederevo 15.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA