SPAJIĆ: Nisam hteo da idem, ali pomogao sam Zvezdi!

Ostanak mladog defanzivca na "Marakani" nije bio realan zbog atmosfere koja se stvorila u vezi sa dobijanjem licence za evropska takmičenja

  • 4

"Potcenjujuća i smešna". Tako je sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović nedavno, posle 144. "večitog derbija", ocenio ponudu koja je iz francuskog Tuluza stigla za defanzivca Uroša Spajića.

Tada je ponuda bila milion evra. Francuzi su ipak povećali ponudu za 500.000 evra, a transfer dvadesetogodišnjeg igrača pogurao je i problem sa licencom.

- Sve se desilo prilično brzo. Ispostavilo se da sam dobio priliku da zaigram u francuskoj ligi, koja je jedna od najjačih u Evropi, tako da mi je čast što ću biti član Tuluza - rekao je Spajić za "Mozzart Sport", neposredno pred odlazak na aerodrom.

Sportski sektor računao je na njega naredne sezone.

- Moram da priznam da sam želeo da ostanem u Zvezdi, ali to nije bilo realno zbog atmosfere koja se stvorila u vezi sa dobijanjem licence za evropska takmičenja. Barem sam pomogao Zvezdi da može da se takmiči u Evropi. Na neki način sam se odužio.

Mladi štoper ima za čime da žali zbog odlaska sa "Marakane".

- Iz Zvezde ne nosim loše uspomene, jedino ostaje žal zbog neosvojene titule. Ostvario sam snove, zaigrao za prvi tim Zvezde, osetio atmosferu punog stadiona, učestvovao u dva "večita derbija"... Posebno ću pamtiti preokret i pobedu nad Partizanom od 3:2. To će mi zauvek ostati u sećanju.

Spajića u Tuluzu čeka starosedelac Pavle Ninkov.

- Čuo sam se sa Ninkovim. Preneo mi je da je klub odličan i da ima sjajne uslove. I on je jedva čekao da se sve završi i da dobije saigrača iz Srbije i bivšeg kluba. Da bi se to i zvanično dogodilo, moram da prođem i medicinske testove - zaključio je Spajić.

(Telegraf.rs/Izvor: Mozzart Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA