OBRADOVIĆ PODRŽAVA TELEGRAF: Dajmo Vajdi pasoš!

Selektor Dejvid kup reprezentacije kaže da bi treneru Novaka Đokovića bila čast da dobije srpski pasoš, što je pokazao i prisustvom na finalu Dejvis kupa 2010. godine, kada je Srbija osvojila to takmičenje. " Mi sa njim ionako komuniciramo non-stop na srpskom, počevši od naših domaćih psovki pa nadalje"

  • 0

Selektor Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović pozdravio je inicijativu Telegrafa da trener Novaka Đokovića, Marian Vajda, dobije srpski pasoš. Inicijativu je odobrio i premijer Srbije Ivica Dačić, koji je rekao da će izaći u susret Slovaku ukoliko on izrazi želju da postane državljanin Srbije.

- Bilo bi mi drago da on ima naš pasoš i da imamo jednog takvog stručnjaka, ali na prvom mestu čoveka. Mislim da je on veliki promoter Srbije, koji je neposredno ili posredno pomogao Srbiji - počeo je razgovor za Telegraf Obradović.

- On je zaista otvorenog srca prišao Novaku i uopšte srpskom tenisu. Svi znaju da je on prisustvovao onom velikom finalu Dejvis kupa (2010), i onda dok smo igrali u Slovačkoj. Sve vreme je bio uz nas, tako da je pokazao da je zaista izuzetan čovek.

ON I PSUJE NA SRPSKOM

Srpski pasoš neće poboljšati život Đokovićevom treneru, ali svakako će pokazati veliko poštovanje zemlje prema Slovaku, koji je među najzaslužnijim stručnjacima što Srbija ima najboljeg sportistu svih vremena.

Obradović smatra da bi njegov kolega bio počastvovan da poseduje i srpsko državljanstvo.

- Mi sa njim ionako komuniciramo non-stop na srpskom, počevši od naših domaćih psovki, pa nadalje. On srpski zna, a znamo i da je slovački poprilično sličan našem jeziku.

- Ja mislim da bi mu bila velika čast. Ne znam samo da li bi to bilo izvodljivo po slovačkim propisima, ali verujem da bi njemu bilo drago - zaključio je Bogdan Obradović.

(B. Mekić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA