ŠAMPIONI EVROPE: Najbolja ekipa s kojom se piše istorija!

Zvezdini vaterpolisti Andrija Prlainović, Duško Pijetlović, Denis Šefik i Marko Avramović imaju samo reči hvale za svoje saigrače sa kojima su se popeli na vrh Evrope

  • 1

Vaterpolisti Crvene zvezde su na krovu Evrope, a pojedini među njima nisu bili ni svesni šta su uradili protiv moćnog Juga. Kapiten Andrija Prlainović, inače najkorisniji igrač završnog turnira, ponosno je nosio pehar šampiona Evrope oko bazena. Treći put podiže taj trofej, ali prvi put za "crveno-bele".

- Ovo je najbolja ekipa za koju sam ikad igrao. Ne postoje granice. Mislim da smo i večeras, kao i cele sezone, odigrali jednu odličnu utakmicu, da smo dominirali, bili bolji, svojom željom i motivacijom smo pokrili svaki segment. Svi su dali zaista sve od sebe. Ovo je istorija - rekao je Prlainović novinarima posle dodele pehara.

Duško Pijetlović je bio prezadovoljan ovim uspehom.

- Zahvalio bih se navijačima, svim igračima, celoj upravi, Sportskom društvu Crvena zvezda. Upisali smo se u istoriju, dali smo sve od sebe, više od svog maksimuma.

Gde god je Prlain, tu je i  Pijetlović, koji je po treći put osvajač Evrope.

Da, valjda će tako i drugi klubovi da gledaju kako ... Ne, ne, idem po redu. Desilo se tako. Mi smo sa tri kluba uzeli tri titule. Ja ne znam, imam ugovor na godinu, tako o tome stvarno ne mogu da pričam, pogotovo ne u ovom trenutku kad treba da slavim.

Sjajni golman Denis Šefik od početka je znao da će njegova ekipa slaviti.

- Opet smo dobili bolje ekipu od sebe. Finale je teško samo po sebi. Svi su nas videli u finalu. Hvala publici, bila je naš igrač više, bez njih ovoga ne bi bilo. Hvala ljudima koji su nam pomagali, izgurali smo jako tešku sezonu. Nikad težu sezonu u svojoj karijeri nisam imao, nikad u ovako teškim uslovima. Izgurali smo sve, svaka čast momcima. Postali su heroji ovako mladi, nisu ni svesni šta su uradili.

Odakle tolika sigurnost u pobedu?

- Možda sam zbog iskustva video da možemo da pobedimo - uz osmeh je rekao Šefik.

Marko Avramović je ishvalio ekipi s kojom je ostvario istorijski uspeh.

- Imali smo nezaboravnu sezonu. Ne znam da li sam ikada igrao sa boljim ljudima u ekipi. Ovo je sigurno jedan od dva tri-najteža trofeja u karijeri. Još sam sav pod utiskom...

(B. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA