ĐOKOVIĆ: Nastaviću sa pokušajima da osvojim Rolan Garos!

Posle teškog poraza od Rafaela Nadala, srpski teniser je izjavio kako ništa što je vredno ne dolazi lako

  • 6

Najbolji teniser sveta Novak Ðoković rekao je da je razočaran nakon poraza od Rafaela Nadala, ali je istakao da će se vraćati u Pariz dok konačno ne osvoji šampionsku titulu na Rolan Garosu, jedini gren slem trofej koji mu nedostaje.

Ðoković je danas u polufinalu izgubio od Nadala nakon dramatične borbe u pet setova (6:4, 3:6, 6:1, 6:7(3-7), 9:7), pa će se "kralj šljake" u nedelju boriti za osmu titulu na drugom gren slemu sezone, gde ima impresivan skor 58-1.

- Čestitam Nadalu, pokazao je zašto je šampion i zašto vlada na ovom terenu dugi niz godina. Drago mi je što sam bio učesnik ovog neverovatnog meča, ali sve što mogu da kažem je da sam razočaran posle svega. Toliko sam želeo ovu titulu- izjavio je svetski broj jedan.

Ðoković je propustio brojne povoljne situacije tokom više od četiri i po sata dramatične borbe, promašio je mnogo zicera, a pri rezultatu 4:3 u petom setu napravio je početničku grešku.

- Taj poen bih osvojio u 99,9 posto slučajeva. Međutim, nisam imao sreće- kazao je srpski teniser.

Tokom spektakularnog duela vreme je bilo sunčano i toplo, a Ðoković se na kraju požalio na podlogu, smatrajući da je bila previše suva. U jednom trenutku je pozvao sudiju i zatražio da organizatori poliju teren, ali je njegov zahtev odbijen.

- Podloga je bila suva i veoma klizava. Mislim da je pogrešno ono sto su uradili-  istakao je srpski as nakon meča.

Ðoković je naglasio da će nastaviti sa pokušajima da konačno trijumfuje na Rolan Garosu, što je njegov nedosanjani san.

- Ništa vredno ne dolazi lako, morate to da zaradite. Naravno, moj osećaj danas je razočaravajući, ali i dalje imam toliko godina ispred sebe. Za mene je ovde završena još jedna sezona, ali vratiću se u Pariz i na ovaj gren slem, nastaviću sa pokušajima da ga konačno osvojim- poručio je Ðoković.

Srpskog tenisera u nastavku sezone očekuje učešće na gren slemu u Vimbldonu, od 24. juna do 7. jula.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Стеван

    7. jun 2013 | 21:27

    Ђоковићу оно што ти радиш у тенису је за дивљење и поштовање!Сви добро намерни навијачи знају да сваки спортиста има успона и падова!Желимо да сада кренеш у нове победе!

  • Zagor

    7. jun 2013 | 22:17

    Nole,samo nastavi! Mi te volimo i kada pobedjujus i kada gubis! Ti si nas ponos!

  • Bosnjak

    7. jun 2013 | 22:30

    Samo ti nastavi sa pokusajima i jos bi mogao da treniras kako se ponasati na terenu jer to ide u kompletu sa dobrom igrom a tebi bas nedostaje taj predmet iz sporta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA