Živković: Rigorizne mere bezbednosti, ko nema kartu nema šta da traži u Nišu

"Svim klubovima smo ponudili da preuzmu karte za svoje navijače, ali je to uradila samo Zvezda. U Čair neće moći da se unesu ni cigarete i upaljači", kaže bivši premijer Srbije

  • 1

Kup Radivoja Koraća direktno će obezbeđivati 600 policajaca i redara, a dodatne policijske snage preventivno će biti raspoređene i u okolini hale "Čair", kao i na ulazima u grad. Zoran Živković, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Jugoistočne Srbije upozorava za Telegraf.rs, da će s obzirom da je reč o manifestaciji visokog rizika mere bezbednosti biti rigorozne!

- Svim klubovima koji učestvuju u Kupu ponudili smo mogućnost da kupe karte za svoje navijače i da organizuju njihov prevoz do Niša. Međutim, javila se jedino Crvena zvezda, koja je svojim fanovima obezbedila ulaznice. Ostali klubovi to nisu učinili, ali će bez obzira na to, biti odgovorni za ponašanje svojih navijača – kaže nekadašnji premijer Srbije za Telegraf.rs.

Živković, koji je i član Organizacionog odbora, kaže da je to telo zajedno sa niškom policijom i MUP–om napravilo "plan za bezbedonosno delovanje".

- U halu neće moći da se unese ništa što može nekog da povredi, oštri li teški predmeti, pirotehnika, upaljači, pa ni cigarete. U hali je pušenje zabranjeno pa će navijačima biti oduzimane cigarete, jer bi u suprotnom trebalo da otvaramo svaku paklu da vidimo šta je unutra – navodi Živković.

On dodaje da je napravljen i raspored sedenja navijača u hali "Čair".

- "Zvezdaši" će biti na severu, "partizanovci" na jugu, a navijači iz Kragujevca na zapadu. Bilo kakav izgred, uključujući i nepristojno skandiranje, biće oštro sankcionisan, jer glavni sudija ima pravo da, osim opomene, isprazni tribine ili prekine utakmicu – kazao je Živković.

On je naglasio da svi oni koji nisu nabavili karte neće biti pušteni ni u blizinu hale "Čair".

- Prodato je oko dve hiljade kompleta karata i više nema nijedne ni u Nišu, niti bilo gde, pa samim tim ko nema kartu nema šta ovde ni da traži. Očekujem da će sve proteći u najboljem redu, iako znam da u navijačkim grupama ima zaraćenih frakcija. Prethodnih godina, međutim, u Nišu nije bilo eskalacije nasilja na Kupu Radivoja Koraća – zaključuje Živković.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • delija Nis

    21. februar 2012 | 19:08

    Organizacija je bila katastrofa! Ja sam sva tri dana lagano ulazio bez karte. Samo stanes u masu i ljudi te izguraju do ulaza a posle nema nazad. :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA