SENZACIJA: Japan pobedio Crnu Goru u vaterpolu!

Ovim trijumfom "samuraji" su došli do njihovog najvećeg uspeha u ovom sportu, dok je protivnicima ovo možda najteži poraz

  • 0

Vaterpolisti Japana došli su do najvećeg uspeha u svojoj istoriji, savladavši Crnu Goru u prvom kolu A grupe završnog turnira Svetske lige, posle boljeg izvođenja peteraca rezultatom 16:15.

Iako su Crnogorci igrali u podmlađenom sastavu bez glavnih igrača, poput Janovića i Ivovića, važili su za favorita na ovom meču, ali "samuraji" su uspeli da iskoriste neiskustvo ekipe i da regularan deo završe sa 10:10, čime je najavljena senzacija.

Japanci su bez promašaja završili penal seriju i time pobedili u meču, jer  je za "ajkule" bio neuspešan Pasković.

Selektor vaterpolo reprezentacije Crne Gore Ranko Perović kazao je da je poraz od Japana neuspeh na koji ekipa nije bila spremna.

- Oni su odigrali maksimalno, mi nismo. Ja snosim odgovornost i krivicu što nisam uozbiljio igrače. Na ovakve nespehe nismo računali. Očekujem, ako ništa drugo, da protiv Mađarske odigramo dobro - izjavio je razočarani trener.

U A grupi se nalaze SAD, Crna Gora, Japan i Mađarska. Završni turnir Svetske lige u ruskom Čeljabinsku Srbija je počela pobedom nad Kinom 13:5 u Grupi B.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA