UMALO BRUKA: Nigerija odbila da leti na Kup Konfederacija!

Zbog neisplaćenih premija saveza reprezentativci umalo napravili veliku bruku koja je sprečena zahvaljujući interenciji FIFA

  • 0

Neposredno pred početak Kupa Konfederacija ozbiljni problemi uzdrmali su  FIFU koja je bila suočena s odbijanjem fudbalske reprezentacije Nigerije da doputuje u Brazil.

Naime, "superorlovi'' nisu želeli da polete u Rio na početak takmičenja zbog odluke saveza da im umanji bonuse u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo.

Nigerijcima je, prema ugovoru, za pobedu pripadalo 10 hiljada dolara, ali su čelnici saveza prepolovili nagradu posle pobede nad Kenijom, kao i u slučaju nerešenog rezultata protiv Namibije, što je očigledno bila kap koja je prelila čašu.

Iako se činilo da bi moglo da dođe do velikog skandala, fudbaleri Nigerije će se, zahvaljujući intervenciji FIFA, naći u avionu za Brazil.

- Pričao sam sa tim menadžerom reprezentacije i problem je rešen. Igrači će se naći u avionu za Brazil u subotu - rekao je generalni sekretar FIFA Džerom Valke.

Podsetimo, Nigerija će svoj prvi meč na Kupu odigrati u ponedeljak protiv selekcije Tahitija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA