BABIĆ: Tumbaković me duboko razočarao, sreća da je otišao!

Član UO Partizana oštro je reagovao na optužbe bivšeg sportskog direktora da u klubu sede nesposobni ljudi koji bi samo se slikaju u loži

  • 4

Dugogodišnji član Upravnog odbora fudbalskog kluba Partizan Ratomir Babić duboko je raočaran izjavom doskorašnjeg sportskog direktora crno-belih Ljubiše Tumbakovića da u Humskoj sede nesposobni ljudi.

Babić je u intervju za list "Sport" istakao nevericu zbog onoga što je Tumbaković rekao na račun uprave, dodajući da je iskusnog trenera smatrao prijateljem i Partizanovim detetom.

- Ne znam stvarno šta da kažem i kako da ostanem pribran, ne koristim ružne reči, jer mi samo one padaju na pamet otkako sam video šta je Ljubiša Tumbaković izgovorio. Duboko sam razočaran. Partizan je stvorio tog Tumbakovića, a vidim kako nam on vraća i na koji način. Ima ona narodna "Ne pljuj u bunar iz kog si vodu pio", ali Ljubiša je izgleda zaboravio gde je postao trener i koliko ga je klub zadužio.

Babić je imao opasku na to što je Tumbaković rekao da je "pojedincima najvažnije da sede u centralnoj loži stadiona Partizana".

- Pa izgleda da je Tumbaković zaboravio da je on prvi sportski direktor u istoriji Partizana koji je sedeo u toj istoj loži na zapadnoj tribini. A ti, za koje kaže da se "slikaju u loži" su mu dali platu od deset hiljada evra i premije na sve to, kao i odrešene ruke da radi sa ekipom šta želi. Niko mu se nije mešao u rad, želeli smo da ostane nekoliko godina, da ima kontinuitet.

- Međutim, toliko je voleo Partizan da je potrčao za prvim parama, da se obezbedi, iako je to učinio još pre deset godina - rekao je član UO, otkrivši da je bivšem sportskom direktoru u lice rekao da je izdao klub.

- Rekao sam mu pred svima da nam je zabio nož u leđa, jer nas je ostavio kad je video da titula izmiče. Da sam znao kakav će rasplet da bude, ne bih ga ni trenutka zadržavao. Štaviše, naša je sreća što su on i njegov trenerski izbor napustili klub, jer sa njima sigurno ne bismo osvojili titulu.

- Posle utakmice u Ivanjici nam je svima to bilo jasno, ali smo želeli da ga ispoštujemo, verovali smo da zna kako da izvede ekipu iz krize. Znao je samo ipak kako će da spasava sebe, tako što će da pobegne u Kinu i da sa pristojne udaljenosti sada pljuje po Partizanu. To je njegova sramota, duboko me je razočarao.

Babić je istako da je Tumbaković poslednji koji je ima pravo da sudi o nečijem radu, prebacujući mu što Milan Smiljanić, Aleksandar Lazevski i Aleksandar Miljković napuštaju klub bez obeštećenja, i da se s njima nije dovoljno razgovaralo u januaru. Na kraju je zaključio:

- Nisam znao o čemu se radi, zvali su me iz kluba i rekli mi: "Uzmi novine da vidiš šta je tvoj prijatelj rekao o Partizanu". Kad sam video, umalo se nisam srušio. Nisam mogao da verujem da čovek kog je stvorio Partizan tako priča. Ali, dobro, neka mu je na čast.

(Telegraf.rs/Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemanja

    15. jun 2013 | 02:30

    Pronašao si se u priči, jagnjeca brigada na čelu sa frizurom...

  • Profesor

    15. jun 2013 | 01:09

    ma Tumba nista nije pogresio.A ti si prvi na tapetu!

  • zopo

    15. jun 2013 | 02:08

    Zasto vas razocarao?zbog istine? Sto ste ga doveli ?da se ko misevi krijete iza imena!!Vi ste sledeci sa Dodikom na celu!!!!Vucicu hapsi bagru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA