Zvezda uzima kredit na pet godina, trenutno budžet za pojačanja nula!

Da bi stabilizovali klub čelnici "crveno-belih" na sednici UO odlučili da uzmu dugoročan kredit sa malom kamatom

  • 4

Fudbaleri Crvene zvezde od ponedeljka počinju sa pripremama za narednu sezonu, suočeni sa mnoštvom nedoumica. Finansijski problemi su naravno najveća muka, a "crveno-beli" su trenutno bez novca za pojačanja, iako su najavljeni neki dolasci.

To je nateralo upravu kluba da na sednici Upravnog odbora donese odluku da se podigne dugoročni kredit, na pet godina otplate, sa povoljnom kamatom. Plan je da se od tih sredstava regulišu sva dugovanja prema igračima i radnoj zajednici. Nije objavljeno koja banka će pristati na te uslove.

Koliko je situacija dramatična govori i izjava sportskog direktora Zorana Stojadinovića.

- Budžet za prelazni rok iznosi nula! Gori nam pod nogama, jer je već 18. jula prva utakmica kvalifikacija za Ligu Evrope, pa nemamo dovoljno vremena. Na poslednjem sastanku UO doneta je odluka da se podigne povoljan kredit na pet godina, kako bi se regulisala sva dugovanja, a onda će već svima biti lakše dalje da radimo. Dakle, imaćemo praktično mesec dana vakuuma, u kojem ćemo ići grlom u jagode, pa šta bude. Tu prvu kvalifikacionu prepreku moramo da prođemo kako znamo i umemo, a ko god da nam padne biće veliko pitanje da li ćemo u tome i uspeti -rekao je Stojadinović.

U nedelju vraća se trener Rikardo Sa Pintu, koji će dan kasnije izvršiti prozivku na Marakani. Nejasno je na koga će sve Portugalac moći da računa, jer bi nekoliko važnih fudbalera moglo da napusti klub.

- Kako stvari stoje, Milivojević sigurno ide. Za njega postoji ozbiljno interesovanje Anderlehta, turskih i francuskih klubova, ali on nije jedini. Kasalicu traže Ukrajinci i Rusi. Čak imamo ponude i za Mudrinskog, takođe su u pitanju Rusi - otkrio je Stojadinović, a takođe i otkrio da ne zna ništa o dolasku Đorđa Rakića.

- Ne znam ništa o tome. Možda Kokeza zna. Zvao sam ga da proverim, ali mu je telefon isključen.

(Telegraf.rs / Izvor: "Sportski žurnal", "Sport")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja357

    16. jun 2013 | 11:10

    Pa, dokle mislite da se zaduzujete, olosi! Prodajte ove indijance poput Lazovica,Milivojevica i sve za koje mozete da uzmete bar milion, ako treba dajte ceo tim za 15 miliona, pa 12 dajte za dugove, a za 3 kupite novih 2 iskusna stranca. Pokupite i 4-5 slobodnih poput Ninkovica, plus 5 omladinaca i imacete bolji tim nego sad, a dug ce se smanjti. Iovako titulu mozete da uzmete samo ako partizan bude u kanalu. S takvim poslovanjem Zvezda ce za 3-5 godina izaci iz bule, a ovako kako vi STOKO radite ponoru nema kraja...

  • Zocko

    16. jun 2013 | 12:43

    A di su novci?

  • stefan

    16. jun 2013 | 15:06

    da, da bas ce sad neko lazovica da kupi, kad ima povredu i ko zna kad ce na teren !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA