STOJADINOVIĆ: Stiže još pet igrača, štoper će biti stranac!

Sportski direktor "crveno-belih" najavio novi pravac poslovanja Zvezde - ćutanje i potpisivanje igrača, bez davanja prilike drugim klubovima da otimaju fudbalere

  • 2

Sportski direktor Crvene zvezde najavio je dolazak još pet-šest fudbalera na "Marakanu" posle promocije Đorđa Rakića kao novog igrača "crveno-belih". Za dvojicu gori pod nogama i neophodno je da dođu do početka priprema u Sloveniji (23. jun).

- Rakić nije jedini špic koji će doći. On se ne plaši konkurencije. Moramo da imamo tri do četiri špica, zavisi od formacije koju će trener da primeni - rekao je Stojadinović, a potom nastavio o odlazećem napadaču Ognjenu Mudrinskom.

- Ognjen je sjajan igrač, veliki "zvezdaš", ali morali smo da ga pustimo iz ljudskog razloga. Njemu smo izašli u susret, a od njega bi trebalo da se zaradi i neki dinar. Ako ne bude imao minutažu, od toga neće biti ništa, a za njega nije dobro da ostane na klupi.

Sportski direktor je istakao da će u Zvezdi biti mesta za onog koji će biti spreman da se za nju i žrtvuje.

- Moj stav je sigurno ovaj, ne znam da li važi i za klub uopšte: Ko ne voli Zvezdu i nema srce da se izbori u konkurenciji, može da ide. Svako ko ne želi da se žrtvuje, može da ide. Za Rakića garantujem da odavde neće otići ako ne primi platu pet meseci.

"NE ZNAM NIŠTA" O OUMARUU U RADIVOJEVIĆU

Stojadinović je novinarima rekao da je namerno izjavio da ništa ne zna o dolasku Rakića, kako bi izbegao bilo kakva licitiranja o imenima koja se spominju kao pojačanja.

- Stvarno bi bilo glupo da sportski direktor ne zna ništa o dovođenju igrača. Što više spominjemo imena, u priču se uključuju i drugi klubovi - rekao je Stojadinović, a na pitanje da li ima išta od dogovora sa Oumaruom, kroz smeh je odgovorio.

- Ne znam ništa od tome.

Isti odgovor je usledio i za pominjanje Radivojevića iz Javora, dok je definitivno demantovao dolazak sa Kipra igrača AEL-a, kojeg su pojedini mediji preselili jutros. Takođe, Stojadinović je opovrgao priče o kontaktu sa kadetskim reprezentativcem u redovima Partizana Nemanji Radonjiću.

- Za Radonjića sam pročitao u novinama. Sa njim niko iz kluba nije kontaktirao.

Ipak, sportski direktor kluba je iskreno rekao da će klub morati da se "otvori" finansijski za stranca, koji igra na poziciji štopera.

Na konstataciju da je Sa Pintu najavio dva igrača o kojima ne zna mnogo, Stojadinović je prekinuo pitanje uz reč "lapsus".

- Na pravom smo putu za ta dva igrača, ali ćutimo dok sve ne završimo. Tako je bilo za Rakića, tako će biti i u budućnosti - rekao je Stojadinović.

- Za te igrače novac nije namenjen iz kredita, već od prodaje dva fudbalera koji odlaze sa "Marakane" u narednih deset dana - zaključio je Stojadinović.

- Biće igrača koji će biti skupi. Za kvalitet prosto mora da se plati ako hoćemo da osvojimo titulu. Sreća je da je Rakić došao. Jer vidite, ne smemo da promašimo tamo gde platimo. Za to sam ja dirketno odgovoran. Sam ću da se pokupim i odem ako promašim, nisam došao ovde da lažem - rekao je Stojadinović, koji je potom uveravao:

- Za svakog igrača kog ovako predstavimo, postoji jedinstvo u klubu. Usaglašavamo stavove svi, a ako do toga ne dođe, onda određenog igrača nećemo dovesti.

Na spisku su imena Saše Jovanovića i Anida Travančića.

- Ništa nas ne košta da njih dvojicu dovedemo na probu. Jovanovića smo gledali Džajić i ja na utakmici Kolubare, i skoro nisam video tako brzog igrača. To ne znači da je za Zvezdu. Drugog momka ne znam, došao je na Džajićevu preprouku.

Stojadinović je na kraju najavio da će se uprava ozbiljnije pozabaviti omladinskom školom kad se reše gorući problemi u prvom timu.

- Za neke dve nedelje ćemo raščistiti i postaviti sistem u omladinskoj školi. Naznaka ima, to ste videli po potpisima profesionalnih ugovora četvorice igrača. Nećemo da nam se dešava da nam odlaze igrači poput Jankovića i Simića - rekao je sportski direktor, konstatujući na kraju da na dugoročnom planu očekuje od mladih Jovića, Živkovića i Grujića.

(B.Mekić/S.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zocko

    17. jun 2013 | 14:19

    Dovedite odbrambene igrace manite se vise napadaca aman ljudi!!!

  • darkangel

    17. jun 2013 | 14:20

    iz cele zvezdine uprave jedino verujem u ovog coveka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA