Ivković neće pozivati nove igrače!

U Sloveniji će Duda igrati sa rovitim Milošem Teodosićem, sa umornim kapitenom Nenadom Krstićem, ali i sa sedmoricom debitanata (šest bez Micova)

  • 0

Selektor Dušan Ivković će 8. jula operaciju "Slovenija 2013." početi sa, najverovatnije, 16 košarkaša. Duda ih je na prvobitnom spisku imao 20, a kako sada stvari stoje, neće morati ništa da "krati". Naime, ako je verovati kuloarima, pozive su zbog raznih problema, uglavnom zdravstvenih, vratili Duško Savanović, Novica Veličković i Vladimir Micov.

Dok su izvesni izostanci Savanovića i Veličkovića, nije jasno šta se dešava sa krilom "armejaca", ali ni šta će Duda da uradi. Ne znamo da li će naknadno zvati "drugopozivce". Odgovor na ovo pitanje je nemoguće dobiti, a i čuva se kao "državna tajna".

- Trojica igrača su već obavila razgovor sa doktorom Radovanovićem da li će moći da počnu pripreme - rekao je Dejan Bodiroga, potpredsednik KSS za "Žurnal", a do grla je ostao zakopčan kada je upitan da kaže o kojim se igračima radi:

- Dok se ne utvrdi zdravstveno stanje igrača, ne možemo da pričamo o tome.

Kako sada stvari stoje, u Sloveniji će Duda igrati sa rovitim Milošem Teodosićem, sa umornim kapitenom Nenadom Krstićem, koji je prošle godine u ovo vreme nosio "čizmu", ali i sa sedmoricom debitanata (šest bez Micova). Upravo debitanti, pod uslovom da izbore mesto među 12, mogu promeniti način igre koje se sećamo iz Litvanije, Istanbula i Poljske.

- Današnja košarka je napredovala fizički, zato mislim da će Lučić, Dangubić, Micić i Bogdanović da dovedu taj deo na jedan nivo koji je potreban da se igra savremena košarka – rekao je Ivković.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA