SAVANOVIĆ: Ovoga puta bez mene na EP, zdravlje je u pitanju!

"Prošao sam preglede kod četiri doktora i zaključak je da moram da mirujem dva meseca, jer je u pitanju povreda leđa, tako da ovog leta nema igranja za nacionalni tim", rekao je košarkaš Anadolu Efesa

  • 1

Krilni centar turskog Anadolu Efesa i reprezentacije Srbije Duško Savanović rekao je da neće moći da nastupa za nacionalni tim ovog leta zbog velikih problema sa povredom leđa. Savanović je za "Žurnal" istakao da je obavio razgovor sa selektorom Dušanom Ivkovićem i da on zna celokupnu situaciju.

Podsetimo, Savanović, koji nikada nije odbijao poziv i igrao je u kvalifikacijama za EP prošle godine i tada povređen, još početkom maja, i pre objavljivanja spiska kandidata za nacionalni tim, rekao je da mu je zdravlje u očajnom stanju i da ne zna da li može da igra.

- Selektor razume moju situaciju jer je zdravlje u pitanju. Dao mi je maksimalnu podršku, ali konačnu odluku smo ostavili kada prođem konzilijum lekara reprezentacije.

- Ispostavilo se da je problem sa povredom ozbiljniji, prošao sam pregled četiri doktora i vesti nisu bile dobre. Nije mi bilo lako da progutam taj šok, jer sam želeo da igram na EP, uostalom igrao sam kvalifikacije, išao na Island, u Estoniju - rekao je Savanović za "Žurnal".

Iskusni igrač je objasnio da je povreda takve prirode da je mirovanje neophodno.

- Moram da mirujem dva meseca, ne smem da mrdam jer su leđa u pitanju. Celo leto ću provesti na terapijama. Nisam verovao da će biti tako, ali šta da radim - poručio je Savanović.

Na pitanje da li mu ovo liči na oproštaj od nacionalnog tima iako ima samo 30 godina, košarkaš Efesa je rekao:

- Taman posla. Samo da me zdravlje posluži i da budem potreban selektoru, za Srbiju uvek, dokle mogu da hodam - rekao je Savanović za "Sport".

(Telegraf.rs/Žurnal/Sport)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Makarije

    17. jun 2013 | 10:00

    To je pravi sportski duh! - da ih je više, gde bi nam kraj bio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA