NHL FINALE: Milan Lučić i "medvedići" izgubili kod kuće, Čikago izjednačio u seriji

Pravu goleadu priredili su navijačima hokejaši Bruinsa i Blekhoksa, a posle još jednog produžetka slavili su gosti iz Čikaga sa 6:5, pa je sada rezultat u finalu 2:2

  • 0

Hokejaši Čikaga uspeli su da u prepunom "TD Gardenu" protiv Bruinsa vode četiri puta, da bi im pobedu od 6:5 (1:1, 3:2, 1:2, 1:0) u četvrtoj utakmici NHL finala bendijem doneo Brent Sibruk 9:51 minuta u produžetku. Dakle, posle tri produžetka u četiri utakmice rezultat u seriji je 2:2 i sada se, sve dok jedan tim ne dođe do četiri pobede, igra po jedna utakmica, u Čikagu i Bostonu.

Junak duela koji je Blekhokse vratio u "život" bio je Patrik Kejn, strelac jednog gola (jedna asistencija), koji je Tuka Raska savladao posle 129 minuta posta. Brajan Bikvel i Mihal Rozival su imali po dve asistencije dok je golman tima iz "grada vetrova" imao 28 odbrana.

Sa druge strane, naš Milan Lučić je jednom uspeo da savlada Kraforda, dok mu je Patris Beržeron, najefikasniji igrač Bostona u seriji, dao dva gola. Zdeno Čara je igrao od početka, pošto ga je Lučić "poštedeo" dodatnih ušivanja, dok je legendarni Jarmoir Jagr, u 200. plej-of utakmici, upisao dve asistencije.

Hokejaši Čikaga su u Bostonu vodili sa 1:0, 3:1, 4:2 i 5:4, ali su "medvedići" stalno uspevali da izjednače, poslednji put samo 55 sekundi pošto je Patrik Šarp, devet minuta pre kraja, postigao svoj 10. gol u plej-ofu. Ipak, bek Brent Sibruk je stavio tačku utišavši prepunu dvoranu u Masačusetsu.

Sledeća utakmica se igra u noći između subote i nedelje u Čikagu, dok će se šesta igrati u Bostonu dva dana kasnije.

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA