NIŠTA OD REKORDA: Španija dobila Tahiti "samo" 10:0! (VIDEO) (FOTO)

Aktuelni svetski i evropski prvaci poigravali su se sa rivalima iz Okeanije u meču koji im je poslužio kao lakši trening, ali nisu uspeli da nadmaše rezultat nad Maltom od 12:1

  • 0

Fudbalska reprezentacija Španije ubedljivo je savladala selekciju Tahitija u drugom kolu grupe B Kupa konfederacija rezultatom 10:0! Ovim trijumfom su izborili plasman u polufinale turnira.

Španski mediji su ranije najavljivali da će "furija" protiv rivala iz Okeanije možda moći da obori svoj lični rekord od 12:1 protiv Malte, postignutih u kvalifikacijama za EP u Francuskoj 1984. godine, ali ipak nisu u tome uspeli.

Međutim "crvena furija" je oborila rekord pod okriljem FIFA. Naime, aktuelni svetski i evropski prvaci pobedom nad selekcijom Tahitija nadmašili su rekorde koje su do sada držale reprezentacije Mađarske i Jugoslavije.

Mađarska je na prvenstvu sveta 1954. pobedila Južnu Koreju sa 9:0, a na sampionatu 1982. selekciju Salvadora sa 10:1, dok je Jugoslavija na svetskom prvenstvi 1974. savladala selekciju Zaira sa 9:0.

Iako je selektor Visente del Boske na teren Marakane izveo sastav sa čak 10 novih igrača u odnosu na premijerni meč protiv Urugvaja, Španci su bili nedodirljivi za Tahićane u sasvim neravnopravnom susretu.

Četvorostruki strelac bio je Fernando Tores, tri gola postigao je David Vilja, dva David Silva, dok je Huan Mata jednom zatresao mrežu.

Odluka o drugom polufinalisti iz B grupe pašće u meču između Nigerije i Urugvaja, koja se igra od ponoći po našem vremenu.

Plasman u završnicu Kupa konfederacija iz A grupe izborili su domaćin Brazil i Italija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pedja-pfc

    21. jun 2013 | 00:38

    Spanski seljaci,demonstrcija sile,vazi,dok ne dodje Pancir brigada!A onda ,misevi u rupu!

  • Crnogorac4life

    21. jun 2013 | 09:42

    Ovo je greote sto su im uradili . Zabolje njih kad su pare u pitanju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA