I PARTIZAN U PROBLEMU: Stigle tužbe Mačvana i Katića!

Posle Miroslava Raduljice, koji je još u januaru podneo tužbu arbitražnom sudu FIBA, njegov primer sledili su i bivši centri "crno-belih"

  • 5

Košarkaški klub Partizan počeo je stvaranje tima za novu sezonu, ali problem za angažovanje novih igrača kao i za zadržavanje oskosnice tima, predstavlja novac koji duguje bivšim igračima.

Naime, kako saznajemo iz FIBA,  nekadašnji crno-beli vedete Raško Katić, Milan Mačvan i Miroslav Raduljica, kao i mladi Nenad Miljenović tužili su Partizan arbitražnom sudu (BAT) zbog neizmirenih obaveza.

Prvi je tužbu podneo Miroslav Raduljica (nezvanično se pominje cifra od 150.000 evra) još u januaru, o čemu je trener Duško Vujošević i javno pričao.

Međutim, izgleda da su njegov primer sledili i ostali igrači izt šampionske ekipe prošle godine Katić i Mačvan za takođe velike cifre od 150.000 evra. Zanimljivo je da je tužbu podneo i mladi Nenad Miljenović, igrač Radničkog, koji se nije pošteno ni oznojio u dresu Partizana, ali je imao važeći ugovor,pa mu sleduje novac (oko 54.000 evra). Osim toga crno-beli imaju i aktuelan dugovanja prema igračima iz ove sezone.

Šampion Srbije i ABA lige je u problemu sa finansijama što nikada nije krio, ali takođe nikada do sada nije ostao ni dužan nekom igraču koji je igrao. Tako je bilo godinama, kada su od prodaje igrača namirivali zaostale plate iz ranijih sezona. Da li će to uspeti i ove sezone ostaje da se vidi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA