MEDITERANSKE IGRE: Zlato za Velimira Stjepanovića! Košarkaši u polufinalu!

Manje uspeha imali su vaterpolisti Srbije koji su poraženi od selekcije Italije rezultatom 12:5

  • 0

Velimir Stjepanović osvojio je prvu zlatnu medalju za Srbiju na Mediteranskim igrama u Mersinu. Stjepanović je isplivao 400 metara slobodnim stilom u vremenu 3:48,33 i tako popravio državni rekord za četiri sekunde i ostvario A normu za Svetsko prvenstvo u Barseloni.

Ovaj talentovani plivač je i na ranijim turnirima pokazao da je naslednik Milorada Čavića jer je na Vaskršnjem mitingu u Noriču ove godine osvojio zlatne medalje u svim disciplinama u kojima se takmičio, odnosno u njih osam i to sa bolovima u leđima, a kasnije i na devet trka u Dubaiju.

Košarkaši Srbije plasirali su se u polufinale ovog takmičenja, pošto su pobedili selekciju Tunisa sa 80:73 i sutra se protiv Makedonije bore za ulazak u finale.

- Bila je ovo veoma teška utakmica, s obzirom na to da Tunis igra sa seniorskom ekipom koja je nedavno osvojila prvenstvo Afrike. Uz mnogo zalaganja i prvenstveno dobrom odbranom u poslednjoj četvrtini uspeli smo da izađemo kao pobednici. Završili smo takmičenje u grupi na prvom mestu i sutra igramo sa Makedonijom za ulazak u finale - rekao je posle meča selektor Univerzitetske reprezentacije Srbije Oliver Popović.

NOVI PORAZ VATERPOLISTA

Manje su bili uspešni vaterpolisti naše zemlje koji su doživeli poraz od selekcije Italije sa 12:5.

To je drugi poraz mladih srpskih vaterpolista, koji su prethodno poraženi od Grčke (12:3).

U trećem kolu Srbija igra protiv Francuske.

VANJA BABIĆ PROBIO LED

Podsetimo da je drugog dana turnira reprezentativac u tekvondu Vanja Babić osvojio prvu medalju za Srbiju bronzanog sjaja.

Ovaj sportista imao je odličja sa svetskog i evropskog prvenstva, a sada i sa Mediteranskih igara.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA