Bekam: Kapelu sve najbolje, Rednapa na klupu Engleske

Bivši kapiten Engleske uveren da je Kapelo s razlogom podneo ostavku, ali se nada da će imati šansu da se vrati u reprezentaciju, bez obzira na to ko će biti novi selektor

  • 0

Bivši kapiten Engleske Dejvid Bekam prvi put je javno komentarisao nedavne događaje oko reprezentacije, rekavši da doskorašnji selektor Fabio Kapelo ima svu njegovu podršku.

Kapelov angažman na mestu trenera Gordog Albiona završio se prošle nedelje, pošto je dao ostavku posle razgovora sa čelnicima Fudbalske asocijacije. Italijan je javno kritikovao FA što je oduzeo kapitansku traku Džonu Teriju, koji je optužen za rasističke uvrede na račun fudbalera KPR-a Antona Ferdinanda, a da prethodno on, kao selektor, nije ni konsultovan.

Bekam je rekao da je razočaran time što je Kapelo dao otkaz pred Evropsko prvenstvo, ali i da poštuje njegovu odluku, jer je trener taj koji bira kome se oduzima kapitenska traka.

- Radio sam sa Kapelom popriličan broj godina. Tužno je što je otišao u kritičnom trenutku za Englesku. Znate da je to uradio iz svojih razloga i da je to trener i osoba koju mnogo cenim. Želim mu sve najbolje - rekao je čuveni fudbaler novinarima posle treninga Los Anđeles Galaksija.

Bekam je izbegao odgovor ko bi mogao da bude novi kapiten, naglašavajući da je to uvek trenerova odluka.

Slavni fudbaler još gaji nadu da će igrati ponovo za reprezentaciju, čak i pošto ga Kapelo nije pozvao prošle godine uz objašnjenje da je Bekam suviše star za takvu dužnost.

Kao i mnogi pre njega, i bivši igrač Mančester junajteda imao je samo reči hvale za potencijalnog novog selektora Harija Rednapa.

- Hari je sjajan čovek i sjajan trener, njegov odnos prema ljudima je neverovatan. Trenirao me je, kao i mnoge druge igrače koje poznajem - zavšio je bivši kapiten Engleza.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA