MEDITERANSKE IGRE: Zlatni plivači, srebrna Maksimovićeva!

Velimir Stjepanović i Ivan Lenđer osvojili su najsjajnija odličja za Srbiju. Rukometašice pobedile Crnu Goru, dok su rukometaši poraženi od Turske

  • 0

Takmičenje petog dana na Mediteranskim igrama, što se tiče srpskih učesnika, obeležile su zlatne medalje Velimira Stjepanovića i Ivana Lenđera, kao i srebro u streljaštvu koje je osvojila Ivana Maksimović.

Srpski plivač Velimir Stjepanović trijumfovao je u disciplini 200 metara slobodnim stilom rezultatom 1:47,00 minuta i tako osvojio drugo zlatno odličje na Igrama u Mersinu, gde je prethodno u petak pobedio na 400 metara slobodno.

- Posle pobede na 400, video sam da mogu, osećao sam se dobro. Posle 65 metara trke video sam da dobro plivam i da neću imati problema do kraja. Ponosan sam što sam se još jednom popeo na pobedničko postolje i osvojio zlato za Srbiju - rekao je Stjepanović.

I drugi srpski plivač Ivan Lenđer osvojio je zlatnu medalju u disciplini 50 metara leptir stilom, trijumfujući u finalnoj trci sa vremenom 23,50 sekundi, što je i njemu drugo najsjajnije odličije.

- Presrećan sam. Ovo nisam očekivao posle jutarnje trke, trudio sam se da sve tehničke detalje odradim kako treba. U Peskari sam bio drugi, sada sam dvostruki šampion i rekorder - rekao je Lenđer.

Srpska takmičarka u streljaštvu Ivana Maksimović kao da se "pretplatila" na srebrna odličja.

- Bilo je jako uzbudljivo i teško. U osnovnom delu nisam pucala sjajno. Nisam uspela da preslikam sliku sa jučerašnjeg treninga. Pred finale sam odradila dobru pripremu i ušla sam manje-više smirena. Nisam očekivala stvarno ništa, samo sam htela da svaki hitac odradim najbolje što mogu. U samom finišu rekla sam sebi da želim srebro, i bilo je srebro - rekla je Maksimovićeva posle finala.

Druga reprezentativka Srbije u streljaštvu Andrea Arsović u konačnom plasmanu završila je kao sedma, dok su u muškoj konkurenciji nastupili Nemanja Mirosavljev i Dejan Pešić, koji je zauzeo osmo mesto u finalu.

Od ekipnih sportova na teren su izlazili rukometaši i rukometašice i ostvarili su polovičan učinak.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije savladala je selekciju Crne Gore sa 21:18 (11:13) u 3. kolu turnira, a najefikasnija u našem timu bilja je Dragana Cvijić sa pet golova. Sledeći meč srpske rukometašice igraju protiv selekcije Turske.

Manje uspeha imali su rukometaši, koji su poraženi od domaće selekcije Turske sa 30:29 (17:13) nakon što su domaćini vodili najvećim delom susreta.

Najefikasniji u redovima srpske selekcije bio je Strahinja Stanković sa osam golova, a u redovima domaćina Done je postigao sedam.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA