HOROR VIMBLDON: Tenis ne pamti 7 predaja u jednom danu! (FOTO) (VIDEO)

Prinuđeni na odustajanje su bili: Marin Čilić, Žo Vilfred Conga, Džon Izner, Radek Štepanek, Stiv Darsis, Viktorija Azarenko i Jaroslava Švedov

  • 2

Treći dan ovogodišnjeg Vimbldona ostaće obeležen kao jedan od najčudnijih u istoriji ovog turnira jer je zbog povrede čak sedam igrača bilo prinuđeno da odustane od daljeg takmičenja.

Prvi put se dogodilo da ovoliki broj igrača za 24 časa odustane na nekom Gren slem turniru.

Crnu seriju počeo je Džon Izner povredom u meču protiv Francuza Adrijana Manarina kod rezultata 1:1 u prvom setu, kada se povredio prilikom servisa.

Belgijanac Stiv Darsis, koji je šokirao svet izbacivanjem Rafaela Nadala u prvom kolunije uspeo da se oporavi za naredni meč i pred duel drugog kola saopštio je da neće igrati.

- Posle duela sa Nadalom bol je bio nesnosan, nisam mogao da spavam cele noći. Malo je bilo lakše dan kasnije, ali nije bilo šanse da serviram, pa sam rešio da predam pre početka meča, jer sigurno ne bih dugo izdržao - rekao je Darsis,

I Radek Štepanek je u toku meča bio primoran da prekine meč i da se spakuje ranije, a drugi nosilac turnira Viktorija Azarenko nije ni izlazila na teren.

PEHOVI I ZA ČILIĆA, CONGU I ŠVEDOVU!

Stvari su postajale sve čudnije jer je i Mario Čilić zbog povrede kolena takođe odustao.

- Bilo mi je preteško da se oslonim na levu nogu, bol je bio prejak - rekao je Čilić.

Francuz Žo Vilfred Conga je u duelu sa zemljakom Enestsom Gulbisom imao problema sa kolenom zbog koga je postao čak šesti igrač koji je zbog povrede odustao od borbe za plasman u dalji krug takmičenja.

Crnu listu dana okončala je Jaroslava Švedova iz Kazahstana, koja je bez borbe predala duel Petri Kvitovoj.

Igrači poput Karoline Voznijacki i Marije Šarapove imali su probleme sa klizanjem i padovima, ali su uspeli da završe mečeve.

Strani mediji navode kako se ovoliko pehova događa jer je većina igrača pre nekoliko nedelja igrala na šljaci, pa se nisu prilagodili travi.

Organizatori su se oglasili povodom ovih incidenata:

- Bilo je mnogo odustajanja i žao nam je zbog toga, različiti su razlozi, ali i sugerisanja da je teren kriv. Nema razloga za takvo mišljenje jer su mnogi pohvalili podlogu, pripreme su iste kao i pre, a poznato je da je trava gušća na početku turnira.

I ČETVRTAK POČEO PREDAJOM

Ni četvrti dan turnira neće proći bez odustajanja, jer je Mikael Lodra već predao meč protiv Andreasa Sepija.

(D. Šarac)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA