ĐOKOVIĆ: Protiv Šardija odigrao sam jedan od najboljih mečeva na travi!

Srpski teniser uživao u sopstvenom blistavom izdanju protiv Francuza, ali oprezan pred meč sa Tomijem Hasom od kojeg je oba puta izgubio na travi

  • 0

Najbolji svetski teniser Novak Ðoković rekao je da je uživao u meču trećeg kola Vimbldona i pobedi protiv Francuza Žeremija Šardija 6:3, 6:2, 6:2 i dodao da mu je sve polazilo za rukom.

- Ovo je  jedan od najboljih mečeva koje sam ikada odigrao na travi. Zaista mi je sve išlo od ruke. Od prvog trenutka sam nametnuo svoj ritam igre i imao kontrolu nad mečom - izjavio je Novak.

- Nikada nije lako, čak i ako deluje suprotno sa strane. Šardi je bio juniorski šampion Vimbldona i zna da igra na travi. Neutralisao sam mu servis, a ključni brejk desio se na 4:3 u prvom setu. Posle toga igrao sam sa mnogo samopouzdanja. Sve mi je išlo na ruku, zaista sam uživao. Kada je tako, osećate se fantastično - dodao je Đoković.

On se složio sa konstatacijom novinara da je prikazao neke veoma impresivne ritern udarce.

- Ne dešava se često da na travi ovako dobro vraćate servis. Uspeo sam da pronađem ravnotežu i dobro sam se osećao na terenu - naveo je srpski teniser.

Ðoković će u ponedeljak u osmini finala igrati protiv Nemca Tomija Hasa, sa kojim ima bilans 7:3, ali oba meča travi je izgubio, drugi u četvrtfinalu Vimbldona 2009.

- Has zaslužuje poštovanje, jedan je od veterana. Igra možda i najbolji tenis u karijeri i sjajno se oseća.  Poslednji put sastali smo se na ovogodišnjem Rolan Garosu. Ne vidim jasnog favorita u narednom meču. Nadam se da će publika uživati - poručio je Ðoković.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA