NOLE BEZ PREMCA: Samo dve neiznuđene greške u rušenju Šardija!

Francuz nije znao šta ga je snašlo jer je našem teniseru apsolutno sve išlo od ruke za pobedu u trećem kolu Vimbldona - 6:3, 6:2, 6:2. Pobeda Jelene Janković u dublu, i juniora Lasla Đerea u singlu

  • 1

Brilijantno! Najbolji svetski teniser Novak Đoković odigrao je fantastičan meč trećeg kola Vimbldona protiv Žeremija Šardija, kog je savladao rezultatm 6:3, 6:2, 6:2 za 87 minuta igre.

Impresivan podatak je da Đoković u prva dva seta nije napravio NIJEDNU iznuđenu grešku, kao i da je ispustio svega dva poena na svoj servis! Prva greška je usledila posle 64 minuta igre, pri rezultatu 3:1 u trećem setu. Do kraja meča je napravio još samo jednu, ali i jednu duplu servis grešku.

U toku meča je Nole napravio 38 vinera.

Ovo je bila sedma uzastopna pobeda nad 25. teniserom sveta, koji još ne zna kako to izgleda pobediti najbolje plasiranog na ATP listi.

- Šardi je izuzetno kvalitetan igrač. On je bio juniorski šampion Vimbldona. Zna kako treba da igra na travi, ali sam uspeo da neutrališem njegov servis. Ne igra se često na travi protiv odličnog servera i treba riternerati kako treba - rekao je Đoković.

Svetski broj jedan će u osmini finala imati mnogo teži zadatak, jer će igrati sa Nemcom Tomijem Hasom, koji je pobedio Felisijana Lopeza 4:6, 6:2, 7:5, 6:4. Trenutni skor je 5:3 za Đokovića.

- Has možda igra svoj najbolji tenis ikada. U tom meču ne vidim čistog favorita. Nadam se da ćemo prirediti zanimljiv meč - zaključio je Đoković.

Gost u Noletovoj loži ponovo je bio Andrej Ševčenko, proslavljeni ukrajinski fudbaler i legenda Milana.

Ako baš tražimo dlaku u jajetu, Đoković je mogao da bude efikasniji po pitanju realizacije brejk lopti, što je sebi zamerio i posle meča sa Rejnoldsom, pogotovo u prvom setu, u kom je Šardi napravio četiri duple servis greške.

Bolje je bilo u drugom i trećem setu, u kojim je Novak bio neumoljiv - odličan servis, kao i ritern, a udarci izuzetno precizni. U trećem setu Đoković je napravio brejk na samom startu, i time u potpunosti demotivisao Šardija da pruži dalje otpor.

Organizatori su posle drugog seta izračunali da je Šardi od trenutka kada je odservirao loptu imao svega 1.67 sekundi da odreaguje na sjajan Đokovićev ritern!

POBEDE JANKOVIĆEVE I ĐEREA, PORAZ BOJANE

Srpska teniserka Jelena Janković i Hrvatica Mirjana Lučić Baroni pobedile su u drugom kolu dubla Kirsten Flipkens iz Belgije i Magdalenu Ribarikovu iz Slovačke sa 6:3, 4:6, 6:3.

Srpsko-hrvatski dubl će u trećem kolu igrati protiv Ruskinja Jelene Vesnine i Jekatarine Makarove.

Mladi srpski teniser Laslo Ðere uspešno je startovao u konkurenciji juniora, pošto je u prvom kolu pobedio Britanca Kamerona Norija sa 6:3, 2;6, 6:3.

Ðere je u Londonu postavljen za četvrtog nosioca, a njegov naredni protivnik biće Rus Karen Kašanov, koji je bio bolji do Brazilca Marsela Zormana sa 2:0 u setovima.

Ostali predstavnici Srbije na turniru Nikola Milojević i Nina Stojanović mečeve prvog kola odigraće najverovatnije u ponedeljak.

Milojevcih na startć igra protiv kvalifikanta, dok Stojanovićevu očekuje duel sa Brazilkom Beatriz Adad.

Bojana Jovanovski i Kolumbijac Huan Sebastijan Kabal izgubili su u prvom kolu mešovitog dubla od nemačkog para Martin Emerih-Julija Gerges sa 7:5, 6:2.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA